Christelijke Muziek & Concertagenda

Herdenkingsconcert Utrecht, Utrecht


Naam:
Herdenkingsconcert
Datum:
4 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
21:00u - 22:30u
Omschrijving:

‘The world turns on its dark side’. Zo opent de Britse componist Michael Tippett zijn oratorium A Child of Our Time. Dit modernistische werk wordt dit jaar op 4 mei door een gelegenheidskoor en -orkest vertolkt in de Jacobikerk te Utrecht. De organisatie ligt in handen van Studievereniging Hucbald, de studievereniging voor Muziekwetenschapstudenten aan de Universiteit Utrecht. Sinds tien jaar organiseren de studenten het jaarlijkse, gratis toegankelijke herdenkingsconcert op 4 mei: het betreft dus een lustrum-editie. Na negen requiems wordt de traditie gebroken met dit weinig uitgevoerde seculiere oratorium.

Tippett schreef A Child of our Time naar aanleiding van de Kristallnacht (1938). Aangezien hij zelf een groot pacifist was heeft het stuk een vredelievende boodschap en spreekt het zich sterk uit tegen xenofobie, een thema dat anno 2019 zeer actueel is. De componist verwerkte vijf spirituals in het werk. Dit zorgt voor een mooie afwisseling van klassieke en moderne invloeden.

Het gezelschap staat onder leiding van dirigent Gerrit Maas, sinds de derde editie betrokken bij het jaarlijkse herdenkingsconcert. Solisten zijn Gilad Nezer als bas, tenor Leon van Liere, alt Ellen van Beek en Irma ten Brinke als sopraan.
Het concert vindt op 4 mei plaats in de Jacobikerk en is gratis te bezoeken. Het begint om 21:00 uur. Achteraf wordt een vrijwillige collecte gehouden.

Meer informatie kunt u vinden op de website: herdenkingsconcert.hucbald.nl. U vindt het evenement tevens op Facebook (Herdenkingsconcert Hucbald) en op Instagram als @Herdenkingsco.

Adres:
St Jacobsstraat 171
Postcode:
3511BP
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koor en orkest: Studievereniging Hucbald
Dirigent: Gerrit Maas
Solisten: Gilad Nezer (bas), Leon van Liere (tenor), Ellen van Beek (alt), Irma ten Brinke (sopraan)

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://herdenkingsconcert.hucbald.nl
Email adres:
koorco apenstaartje hucbald.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Studievereniging Hucbald.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-27 15:50:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.