Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuw Bach Ensemble: Johannes-Passion Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Nieuw Bach Ensemble: Johannes-Passion
Datum:
19 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

Het Nieuw Bach Ensemble (NwBE) zet een fameuze traditie voort met de uitvoering van Bachs Johannes-Passion op Goede Vrijdag in De Waalse Kerk.

Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Johann Sebastian Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2019 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap tot uitdrukking brengen.

Uitvoering door koor en solisten van het Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld. Evangelist: William Knight; Christus: Erks Jan Dekker. Aria’s: Wendy Roobol (sopraan), Tobias Segura Peralta (altus), William Knight (tenor), Jonathon Adams (bas). Meer info op http://www.nieuwbachensemble.nl/.

Adres:
Walenpleintje 157
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 34,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nieuw Bach Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-27 14:42:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar