Christelijke Muziek & Concertagenda

Guildford Cathedral Choir Deventer, Overijssel


Naam:
Guildford Cathedral Choir
Datum:
3 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u

Omschrijving:

Nadat vorig jaar het Engelse jongenskoor van de kathedraal van Southwell in de Lebuinuskerk zong, is het dit jaar de beurt aan het voltallige koor van Guildford Cathedral. Op 3 april aanstaande zullen 30 kinderen en 10 volwassenen een prachtig concert geven onder leiding van hun dirigent Katherine Dienes, de eerste vrouwelijke Master of Music van een Engelse kathedraal. Het concert vindt plaats in de monumentale Lebuinuskerk in Deventer, de plek bij uitstek voor Engelse koormuziek door de sterke met Engeland via grondlegger Lebuinus.

Guildford Cathedral Choir zong voor de eerste keer in de dienst van de wijding van de Guildford kathedraal in mei 1961. In 2002 versterkte de oprichting van de meisjeskoren de muzikale fundatie van de kathedraal. De jongens, meisjes en volwassen zangers van het koor verzorgen elke week muziek voor zeven diensten. Ze nemen ook deel aan een breed scala aan muzikale activiteiten waaronder opnames, uitzendingen en tournees, evenals frequente concerten in de kathedraal en elders. Dirigent Katherine Dienes heeft een indrukwekkende staat van dienst als organist, componist en dirigent. De geboren Nieuw-Zeelandse werkt sinds 2008 in Guildford Cathedral, een van de meest vooraanstaande kathedralen van Engeland. Hoewel deze kathedraal in 1961 pas gewijd is, heeft het koor in de afgelopen jaren al een indrukwekkende internationale reputatie opgebouwd, die onder de leiding van Katherine Dienes verdiept en verbreed is. Het koor wordt begeleid door organist Richard Moore.
In dit concert zal het koor muziek uit de Engelse koortraditie zingen met een accent op muziek uit de stille week, waaronder het prachtige en spectaculaire “Lo, the full, final sacrifice” gecomponeerd door Gerald Finzi. Dit muziekstuk is geschreven als een herinnering en feest aan het Heilig Avondmaal en wordt vaak in de stille week gezongen. Stichting Lebuinusconcerten heet u van harte welkom bij dit mooie concert.

Datum: 3 april 2019, aanvang 20:00 uur, kerk open om 19:30 uur.
Locatie: Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV, Deventer
Kaarten: € 12,50 per persoon te verkrijgen op www.lebuinuskerk.nl en bij de kassa.
Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Lebuinusconcerten.

Adres:
Grote Kerkhof 38
Postcode:
7411 KV
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Spiritual (meer spirituals)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Tijd voor Pasen

Uitvoerenden:
Guildford Cathedral Choir
Katherine Dienes - dirigent
Richard Moore - organist

Entreeprijs:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lebuinuskerk.nl
Email adres:
concerten apenstaartje lebuinuskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Guildford Cathedral Choir.

Kaarten:
https://www.lebuinuskerk.nl/event/guildford-cathedal-choir/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-22 19:24:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar