Christelijke Muziek & Concertagenda

Irma Dee - Prodigal Daughter Theaterconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Irma Dee - Prodigal Daughter Theaterconcert
Datum:
3 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u

Omschrijving:

In deze verhalende muziekvoorstelling neemt Irma Dee je met haar band mee op een reis door het leven, naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Prodigal Daughter’. Het verhaal van de Verloren Zoon klinkt haast overbekend. Maar wat als er invalshoeken zijn, die je nog nooit hebt gezien? Schuilt in jou (ook) een oudste zoon, en word je geroepen de liefde die je ontvangt van de Vader weer door te geven aan anderen?

Irma Dee bracht tot nu toe een album, een EP en diverse singles uit. Daarin spelen wezenlijke vragen over het leven en de dood een belangrijke rol. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar leven, de moord op haar zwager en de impact op het leven van haar zus en gezin op missie in Afrika, was de muziek in haar voor een aantal jaren verstild. Tot zij het boek “Eindelijk Thuis’ las van Henri Nouwen, die hierin verslag doet van zijn gedachten bij Rembrandt's ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’. Het boek bleek woorden te geven aan de geestelijke zoektocht die zij zelf doormaakte. Irma maakte ‘Prodigal Daughter’ naar aanleiding van dit boek.

De nummers gaan over alle facetten van het verhaal: vertrek van huis, de reis, de terugkeer, maar ook de rol van de oudste zoon en de liefde van de Vader. De uitgever van deze bestseller sprak het idee en thema zo aan, dat een speciale heruitgave werd gemaakt waarin het album bij het boek is gevoegd. Samen met Bram Rebergen is een verhalende voorstelling gemaakt waarin naast liedjes en bekende covers een verhaallijn meeloopt die de bezoeker meeneemt op een reis door het leven, naar het punt waarop klinkt: Jij bent GELIEFD!

Nieuw aan deze voorstelling is dat alle nummers in het Nederlands zijn vertaald. Daarom zal op deze avond de primeur zijn van het programma in het Nederlands. Irma’s zus, Lora Kremer heeft ook een verhalende rol in het geheel en zingt daarnaast enkele duetten met Irma. Daarnaast verlenen ook dansgroep Mind Connected, en het koor Sisters Vocal Group o.l.v. Rineke de Wit medewerking aan deze avond. Het betreft een avondvullend programma met zang, dans en theater, ondersteund met beelden die raken. Een avond met een betekenisvolle boodschap voor jong en oud.

Adres:
Wiltonstraat 56
Postcode:
3905KW
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Evangelisatie
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Band
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Irma Dee & Band
Dansgroep Mind Connected
Lora Kremer
Bram Rebergen
Bert Rebergen
Sisters Vocal Group

Entreeprijs:
€ 13,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.irmadee.com
Meer concerten:
Alle concerten van Irma Dee.

Kaarten:
https://basiliekveenendaal.nl/agenda/irma-dee-prodigal-daughter

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-21 13:55:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.