Christelijke Muziek & Concertagenda

Koffieconcert: feestelijke orgelmuziek Amersfoort, Utrecht


Naam:
Koffieconcert: feestelijke orgelmuziek
Datum:
1 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:30u - 11:30u
https://youtu.be/yI8nzCguBI4
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Hebt u het schitterende Naber-orgel in de Sint-Joriskerk in Amersfoort wel eens live gehoord? Het orgel werd in 1845 opgeleverd door de Deventerse orgelbouwer Naber en heeft sindsdien ontelbare keren bijgedragen aan erediensten en concerten. Dat gebeurt ook weer op 1 april, als Zeister pianist en organist Wouter Harbers in de Sint-Joriskerk een concert geeft ter afsluiting van de succesvolle koffieconcertreeks in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Voor de orgelliefhebber: Wouter zal ook het koororgel bespelen dat recent uitgebreid is!

Wouter voert onder meer het feestelijke Pomp and Circumstance van Elgar en een Fantasie-Toccata van Klaas Jan Mulder uit en geeft daarbij onderhoudende toelichtingen. Zoals koffieconcertbezoekers weten is er voorafgaand aan het concert de mogelijkheid een bakje koffie te drinken om de ochtend goed te beginnen. En zoals alle andere koffieconcerten is dit orgelconcert natuurlijk gratis toegankelijk! Bij de uitgang is er een collecte.

Kom meegenieten op maandagochtend 1 april in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Entree is gratis, er wordt gecollecteerd. De kerk is open vanaf 10:00u, het concert begint om 10:30u. Reserveren kan via info@wouterharbers.nl of 06 3860 3539. Neem voor meer informatie een kijkje op www.wouterharbers.nl.

Deze concerten worden mogelijk gemaakt door Stichting Gouden Dagen, Bouwbedrijf Schoonderbeek en Flint.

Adres:
Hof 1
Postcode:
3811CJ
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.wouterharbers.nl
Email adres:
info apenstaartje wouterharbers.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-18 11:34:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar