Christelijke Muziek & Concertagenda

VU-kamerkoor: Famous Last Words Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
VU-kamerkoor: Famous Last Words
Datum:
7 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 17:15u
Omschrijving:

Een eeuwenoude legende vertelt hoe de zwaan haar leven lang zwijgt, maar vlak voor ze sterft nog één prachtig lied zingt. Op zondag 7 april zingt het VU-Kamerkoor o.l.v. Krista Audere de zwanenzang van componisten door de eeuwen heen. Een divers programma, met muziek waaraan componisten in de allerlaatste fase van hun leven werkten, soms zelfs nog tot op hun sterfbed.

Van lofzang tot klaagzang, de laatste stukken van het leven klinken bij elke componist anders. Bach laat een laatste keer zijn kennis en kunde zien in de Kunst der Fuge en de koraalprelude Vor deinen Thron tret’ ich hiermit, Mozart brengt een serene rust met het Ave verum corpus. Uit Schütz’ Schwanengesang, zijn opus ultimum, klinken de vreugdevolle Psalm 100 en het Magnificat. Andere componisten kijken terug op hun leven, zoals Gesualdo: in zijn Madrigali libro sesto is zijn bewogen leven en het lijden door de liefde overal te herkennen. Tussen alle oude meesters staat ook het laatste werk van een hedendaagse componist, dat laat zien dat de zwanenzang van alle tijden is. In het spirituele, 16-stemmige Plainsongs for Peace and Light weeft Jonathan Harvey een deken van noten om op te rusten. Naast de koorwerken zullen ook een paar bijzondere intermezzi te horen zijn, waaronder een orgelprelude van Brahms en een bijzondere uitvoering van liederen van Schubert.

In hun zwanenzang laten de componisten zich nog één keer horen: een nalatenschap voor de volgende generatie, een laatste proef van bekwaamheid, een troost in bange dagen, een ode aan de schoonheid. Kom luisteren en genieten van het nalatenschap van onze grote componisten.

Adres:
Walenpleintje 157
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 16,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2018-2019/vu-kamerkoor/couleur-vocale/
Meer concerten:
Alle concerten van VU-Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-13 11:34:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.