Christelijke Muziek & Concertagenda

Lijdenstijd in Europa Diepenveen, Overijssel


Naam:
Lijdenstijd in Europa
Datum:
6 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 20:00u
Omschrijving:

In het Europa van de laatste anderhalve eeuw is prachtige muziek geschreven voor de Lijdenstijd, de droevigste tijd van het jaar. Droevige muziek is vaak de mooiste muziek. De Lijdenstijd heeft door de eeuwen heen talloze grote componisten geïnspireerd tot hun meest intense composities. Iedereen kent de passies van Bach en het Stabat Mater van Pergolesi, maar er is nog zoveel meer te beleven op dit gebied.
In dit programma klinkt van de Noor Ola Gjeilo zijn Ubi caritas, van de Hongaar Lajos Bárdos zijn Popule meus. De Letse componist Rihards Dubra is vertegenwoordigd met zijn indringende Miserere mei en Eripe me. De Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc kunnen uiteraard niet ontbreken in dit programma. Bijzonder zijn de schrijnende Five Motets for Lent van Tučapský, een Tsjech die naar Engeland is gevlucht, en de welluidende Three Motets for Lent van Robert Farrell. Tot besluit komt er niet één Stabat
Mater op het programma, maar twee! Trajecti zingt het Stabat Mater van de Russische/Engelse Alissa Firsova en dat van Engelse, in Noorwegen wonende en werkende componist Andrew Smith.
Improvisaties
Trajecti Voces werkt in dit programma samen met trompettist André Heuvelman en zijn toetsenist Mike del Ferro. André Heuvelman was 20 jaar lang solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Bij de concerten improviseren Heuvelman en Del Ferro en spelen in op het koor en het publiek.

Adres:
Kloosterkerk Nieuw Sion, Vulikerweg 6
Postcode:
7431 PJ
Plaats:
Diepenveen (Boek overnachting in Diepenveen)
Dagje uit in Diepenveen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Trajecti Voces o.l.v. Dirkjan Horringa m.m.v. André Heuvelmans (trompet) en Mike del Ferro (toetsen)

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.ingoedehanden.management
Email adres:
info apenstaartje ingoedehanden.management
Meer concerten:
Alle concerten van In Goede Handen Management.
Telefoon:
0628545575

Kaarten:
https://www.trajectivoces.net/kaarten-kopen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-07 10:01:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.