Christelijke Muziek & Concertagenda

Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg
Datum:
16 maart 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

Gebeden zijn van alle tijden, en in de loop der eeuwen zijn talrijke ervan door verschillende componisten op muziek gezet. Deze gebeden zijn ontleend aan Bijbelteksten of hymnes of maken deel uit van de mis. Het Lelikoor brengt zes ervan ten gehore: Exaudi Deus, Te Deum, Da pacem Domine, De profundis, het Pater Noster en de gebeden uit de mis. Elk gebed wordt uitgevoerd in diverse zettingen, van componisten als Purcell, Sweelinck, Pärt, Duruflé en Morales. Het oudste stuk werd in de vroege 16e eeuw door de Zwitser Ludwig Senfl gecomponeerd, het nieuwste in 2004 door de Est Arvo Pärt.

De verschillende manieren waarop de componisten muzikale invulling hebben gegeven aan de gebeden en de uiteenlopende thematiek in de teksten geven de luisteraar veel mogelijkheden om van dit programma te genieten. De een zal het concert ervaren als een muzikale caleidoscoop, de ander zal kunnen genieten van momenten van rust, meditatie of bezinning. Al met al een prachtig concert om het voorjaar mee in te luiden!

Adres:
Walenpleintje 157
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 16,00


Meer concerten:
Alle concerten van Lelikoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-05 17:25:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.