Christelijke Muziek & Concertagenda

Ciconia Consort: Rheingold Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Ciconia Consort: Rheingold
Datum:
6 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Ciconia Consort brengt muzikale ode aan de Rijn
Vanaf zaterdag 6 april a.s. presenteren Ciconia Consort en mezzosopraan Karin Strobos het concertprogramma Rheingold, 1233 kilometer sagen-romantiek. In deze muzikale ode aan de Rijn brengen Ciconia Consort en Karin Strobos o.a. de Wesendoncklieder van Richard Wagner en Die Loreley van Friedrich Silcher. Rheingold wordt o.a. gespeeld in de Nieuwe Kerk in Den Haag (6 april) en de Oudhoornse Kerk in Alphen aan den Rijn (11 april).
In het jaar dat de opera Das Rheingold van Richard Wagner zijn 150ste verjaardag viert, brengt het Ciconia Consort een ode aan de Rijn. Het orkest verhaalt over de Heinzelmännchen, de Nibelungen, de Muizetoren van Bingen en natuurlijk de Loreley. De Rijn is in de 19e eeuw inspiratiebron geweest tot tal van sprookjes, literaire werken en muziek. Naast de werken van Wagner en Silcher voert Ciconia Consort werken uit van Carl Reinecke (Strijkersserenade), Max Bruch (Strijkoctet) en Felix Mendelssohn (Capriccio opus 81).
Eigenzinnig klassiek
Ciconia Consort bestaat sinds het concertseizoen 2012/2013 en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het professionele orkest speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Ciconia Consort heeft de afgelopen 5 jaar naam gemaakt met spraakmakende concerten. In december 2018 bracht het orkest haar eerste CD uit: French Music for String Orchestra die zeer lovend door de nationale en internationale pers en publiek is ontvangen.

Adres:
De Nieuwe Kerk: Spui 175
Postcode:
2511BM
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Rheingold

Uitvoerenden:
Ciconia Consort & Karin Strobos

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,00
Entreeprijs kinderen:
€ 2,50


Internetadres:
http://www.zuiderstrandtheater.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort.
Telefoon:
070-8800333

Kaarten:
2800

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-03-04 09:35:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.