Christelijke Muziek & Concertagenda

Aurora Borealis Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Aurora Borealis
Datum:
17 maart 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15u - 16u
Omschrijving:

Het concert Aurora Borealis is een programma wat in het teken staat van het licht en m.n. het Noorderlicht. Soms zijn de componisten rechtstreeks geïnspireerd door het noorderlicht, andere componisten woonden in landen waar het Noorderlicht te zien is, bij weer anderen was het eeuwige licht de inspiratiebron.

Het Leiderdorps Kamerkoor laat zich inspireren door het licht en wil, net zoals de variatie van kleuren in het Noorderlicht, een rijke kleurschakering aanbrengen in de uit te voeren muziek. Deze kleurschakering ontstaat door de sfeer van de verschillende soorten muziek: van het bijzondere verhaal over de schipbreuk voor de kust van Estland (Canticum Calamitatis Maritimae van Mantyjärvi) tot de bijna onaardse sferen van het eeuwige licht in het Lux Aeterna van Elgar. Van oude teksten zoals in het Benedic Domino van Holmboe en het Unicornis Captivatur van Gjeilo tot poetische overdenkingen in Northern Lights van Gjeilo, Våren van Grieg en aardse gevoelens in de Tre Körvisor van Stenhammer.
Met dit voorjaarsconcert brengt het Leiderdorps Kamerkoor u een kleurrijk palet muziek met werken van componisten uit de 19e en 20e eeuw.

Adres:
Apothekersdijk 33
Postcode:
2312DD
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Leiderdorps Kamerkoor

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
https://www.leiderdorpskamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje leiderdorpskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leiderdorps Kamerkoor.

Kaarten:
12,50 voorverkoop, 15,00 aan de zaal

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-02-26 13:38:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.