Christelijke Muziek & Concertagenda

REQUIEM van Rutter Hellendoorn, Overijssel


Naam:
REQUIEM van Rutter
Datum:
30 maart 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Dit voorjaar zingt het projectkoor uit Nijverdal voor u het mooie Requiem van Rutter op twee bijzondere plekken.
Met een ensemble bestaande uit zes instrumentalisten en de sopraan Tineke Roseboom voert Canticum Novum dit bescheiden requiem uit dat vergelijkbaar is met de versies van Fauré en Duruflé. Rutter volgt de traditie van een requiemmis maar laat delen weg en voegt er eigen werk aan toe.
Op het programma ook de Funeral Music van Herny Purcell met naast de waardige mars de liederen ‘Thou knowest Lord’, ‘Man that is born of a woman’ en ‘In de midst of life’ die Purcell schreef naar aanleiding van het overlijden van Koningin Mary II in 1694.
‘Totus Tuus’ van Henryk Górencki is gecomponeerd voor de pelgrimage van paus Johannes Paulus II naar Polen in 1987 en daar tijdens de Heilige mis voor het eerst uitgevoerd. Maria staat in dit modern klassieke a capella stuk centraal.
In ‘Only in sleep’ van de Letse componist Ēriks Ešenvalds voor koor en de solist staat wordt er door een dame, in haar dromen, teruggedacht aan haar jeugd vriendinnen.
Projectkoor Canticum Novum bestaat sinds 2014 en voert twee programma’s per jaar uit onder leiding van diverse dirigenten. Met een interessante programmering van zowel wereldlijke als religieuze koormuziek worden koormuziek op een hoog niveau al dan niet instrumentaal begeleid uitgevoerd.
Nu onder de bezielende leiding van Hans Tijssen kunt u komen luisteren naar een interessant programma rond het requiem van Rutter.

Adres:
Protestantse kerk D'Oale Grieze, Dorpsstraat 36
Postcode:
7447CM
Plaats:
Hellendoorn (Boek overnachting in Hellendoorn)
Dagje uit in Hellendoorn | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.canticum-novum.nl
Email adres:
info apenstaartje ingoedehanden.management
Meer concerten:
Alle concerten van In Goede HandenManagement.
Telefoon:
0628545575

Kaarten:
https://www.ingoedehanden.management/?bestellenRequiem

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-02-13 11:35:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.