Christelijke Muziek & Concertagenda

Musica Vocale zingt Arvo Pärt - Adam's Lament en Te Deum Wageningen, Gelderland


Naam:
Musica Vocale zingt Arvo Pärt - Adam's Lament en Te Deum
Datum:
12 mei 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 18:00u
Omschrijving:

Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen met orkest (musici Cugnonproject) voert voor u op twee locaties (11 mei in Nijmegen en 12 mei in Wageningen) het indrukwekkende Te Deum en Adam's Lament van Arvo Part uit.

Het indrukwekkende Te Deum voor drie koren, strijkorkest, ‘prepared’ piano en tape schreef Pärt in de jaren 1984-1985. Het is een van Pärts meest bekende werken. De muziek is onmiskenbaar Pärt: spiritueel en doorzichtig, leeg en diep tegelijk. Fragmentarisch, alsof de muziek tussen de stiltes ontstaat.
Over dit werk schreef Pärt dat het een zoektocht was. Een zoektocht naar iets vluchtigs, iets waarvan gedacht werd dat het niet bestond, maar dat toch zo echt was dat het groter is dan ons bestaan. In de muziek wilde hij een gevoel van tijdloosheid en oneindigheid overbrengen. “Ik moest deze muziek voorzichtig uit stilte en leegte halen.”

Adam’s Lament is een wat jonger werk. Arvo Pärt schreef het in 2009 op teksten van de monnik Sint Silouan van Athos (1866-1938). De tekst gaat over Adam die zijn ontrouw aan zijn Schepper betreurt, en het daarmee samenhangende verlies van God’s liefde en het Paradijs. Pärt laat Adam symbool staan voor de gehele mensheid, ongeacht ras, tijdperk, sociale laag en geloof. En in de muziek horen we hoe deze ‘oer-Adam’ alle menselijke tragedie voorzag, en alle menselijke rampspoed onderging, tot in de diepste wanhoop.
Pärt noemt zijn muziek “een zachte handdoek waarmee je je tranen van verdriet kunt drogen”, en tegelijkertijd “een bron vol tranen van geluk”.

Adres:
Bergstraat 17, Wageningen
Postcode:
6701AB
Plaats:
Wageningen (Boek overnachting in Wageningen)
Dagje uit in Wageningen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Arvo Pärt - Te Deum en Adam's Lament

Uitvoerenden:
Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen m.m.v. orkest Cugnonproject

Entreeprijs:
€ 25,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale.

Kaarten:
€25,- voorverkoop via website, €27,50 kassa,€ 20,- studenten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-05-01 21:19:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar