Christelijke Muziek & Concertagenda

Koepelkerkconcert Vaughan Williams Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Koepelkerkconcert Vaughan Williams
Datum:
3 maart 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
https://www.youtube.com/watch?v=N-KjOb6A5Yk
Omschrijving:

Een heerlijk romantisch Engels liedprogramma in tijden van Brexit-misŤre! Lyrische bariton Florian Just en titulair organist Matthias Havinga hebben een aantrekkelijk programma gecreŽerd rond de twee Britse topcomponisten Elgar en Vaughan Williams, gelardeerd met muziek van Roger Quilter en Charles Hubert Parry.
Het programma wordt geopend met de grootse Fantasie en Fuga voor orgel solo van Charles Hubert Parry, die zich voor dit levendige stuk liet inspireren door de beroemde Fantasie en Fuga in g BWV 542 van Johann Sebastian Bach. Een dramatische fantasie vol spannende wendingen wordt gevolgd door een vrolijke, stoere fuga.
Twee liederen van Elgar, 'Twilight' en 'Arabian Serenade' gaan vooraf aan zijn topstuk 'Nimrod' uit de Enigma-variaties, dat in de versie voor orgel zeer geliefd is. Dan volgen uit Roger Quilters Shakespeare Songs 'Come away, death' en 'Hey, ho, the wind and the rain' om zo te arriveren bij het hoofdgerecht: de fantastische Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams. Met deze liederencyclus uit 1904 brak Vaughan Williams door bij een groot publiek. Verschillende scŤnes en herinneringen uit een zwerversleven - een populair thema in de Romantiek - zijn poŽtisch geschilderd in de prachtige teksten van Robert Louis Stevenson. Vaughan Williams' toonzetting is adembenemend mooi en meeslepend. Als feestelijke afsluiting brengt Matthias Havinga 'Antiphon' uit Vaughan Williams' Five Mystical Songs, gearrangeerd voor orgel solo.

Adres:
Kattengat 2
Postcode:
1012SZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Een Brits programma met Ralph Vaughan Williams, Edward Elgar, Roger Quilter en Charles Hubert Parry, door
Florian Just, bariton
Matthias Havinga, Bštz-orgel

Entreeprijs:
€ 11,00


Internetadres:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/12600/koepelkerkconcert-songs-of-travel
Meer concerten:
Alle concerten van Koepelkerkconcerten.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-02-01 11:46:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.