Christelijke Muziek & Concertagenda

Reprise Fryske Matteuspassy Leeuwarden, Friesland


Naam:
Reprise Fryske Matteuspassy
Datum:
30 maart 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.00u - 23.00u
https://youtu.be/pEQStYeheW0
Omschrijving:

Voor een ieder die de uitvoeringen van de Matteuspassy in het culturele jaar LF 2018 heeft gemist, is er een herkansing. Op zaterdagavond 30 maart om 19.00 uur wordt het meesterwerk van de hand van Johann Sebastian Bach opnieuw uitgevoerd in de St. Martinuskerk in Sneek.

De bekende Friese schrijver en dichter Eppie Dam vertaalde de hertaling, die zanger, componist en tekstdichter Jan Rot in 2006 van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach maakte, in het Fries. De eerste uitvoering vond plaats in 2009 en werd enthousiast ontvangen.

Uitvoerenden zijn het ensemble Hortus Vocalis, het kernkoor van Collegium Vocale Fryslân, barokorkest Florilegium Musicum, het Sint Vitus Jeugdkoor en een keur van veelal Friese solisten onder leiding van dirigent Gerben van der Veen.

Vorig jaar is dit werk, in het kader van LF2018, ook in Duitsland uitgevoerd en wel in Strücklingen (gemeente Saterland) en in Leer. In deze omgeving wordt door een minderheid nog een taalvariant van het Fries gesproken: het zogenaamde Saterfries of Seeltersk. De opvoeringen waren ook daar een groot succes.

Adres:
Singel 62
Postcode:
8601 AL
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Friese Mattheus Passion

Uitvoerenden:
Uitvoerenden zijn het ensemble Hortus Vocalis, het kernkoor van Collegium Vocale Fryslân, barokorkest Florilegium Musicum, het Sint Vitus Jeugdkoor en een keur van veelal Friese solisten onder leiding van dirigent Gerben van der Veen.

Entreeprijs:
€ 36,00


Internetadres:
https://sites.google.com/site/collvocalefryslan/
Email adres:
marita.de.jong apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Vocale Fryslân.
Telefoon:
0644488566

Kaarten:
Bestellen via www.posthuistheater.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-02-01 09:29:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar