Christelijke Muziek & Concertagenda

Choral Evensong Emmen, Drenthe


Naam:
Choral Evensong
Datum:
3 februari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
17.00u - 18.00u
Omschrijving:

The promise of Light

Zondag 3 februari zingt Vocaal Ensemble Magnificat een Choral Evensong in de Grote Kerk van Emmen. Onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema, met orgelbegeleiding van Mattijs de Vreugd, zingt het koor muziek passend bij de vierde zondag na epifanie: ‘the promise of Light’.

’The gift of each day’ van John Rutter houdt ons de belofte voor van hoop, een nieuw begin, van licht uit duisternis, bij de geboorte van nieuw leven. Net als de drie wijzen bij de geboorte van Christus, moeten wij ons tot dat licht wenden. Met een hymne zingen we samen: Christ, be our light!
De dichter Sytze de Vries schreef een nieuw lied ‘God is liefde’, naar aanleiding van de Nashville-verklaring. ‘Welke macht ons zal belagen, wat ons ook verschikken zal: God is liefde, ooit zal liefde leidend zijn in het heelal!’ Dit lied zal voor het eerst gezongen worden tijdens deze Choral Evensong in Emmen.
De gezongen vesper, met ds. Jan Fischer, begint om 17.00 uur.
De toegang is vrij. Wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden voor de bestrijding van de onkosten, die bij iedereen van harte wordt aanbevolen, zodat we deze traditie kunnen voortzetten. U bent allen van harte welkom!

Adres:
Grote Kerk, Schoolstraat 5,
Postcode:
7811 XX
Plaats:
Emmen (Boek overnachting in Emmen)
Dagje uit in Emmen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.magnificat-emmen.nl
Email adres:
j.h.baas.swart apenstaartje ziggo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Magnificat.
Telefoon:
0591630324


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-01-29 14:11:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar