Christelijke Muziek & Concertagenda

Winterconcert Dutch Baroque Vocal Consort Wijk en Aalburg, Noord-Brabant


Naam:
Winterconcert Dutch Baroque Vocal Consort
Datum:
9 februari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u

Omschrijving:

Op zaterdag 9 februari komt de bekende musicus Gerard de Wit met zijn 'Dutch Baroque Vocal Consort' op speciaal verzoek naar de Hervormde kerk van Wijk en Aalburg. Dit semiprofessionele kamerkoor werd tegelijkertijd met Dutch Baroque Orchestra opgericht, en heeft landelijke bekendheid gekregen door haar schitterende uitvoeringen van de “Johannes Passion” van J.S. Bach en de “Messiah” van Handel. Daarnaast zijn zij regelmatig te zien in het televisieprogramma “Nederland Zingt”. Het koor streeft naar de juiste balans tussen tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wat resulteert in bijzondere luisterervaringen.

Voor het winterconcert in Wijk en Aalburg hebben zij voor u een selectie gemaakt uit de mooiste koor- en orgelstukken. Gerard de Wit zal het hoofdorgel en zijn eigen kistorgel bespelen. Daarnaast kunt u ook genieten van blokfluitsonates gespeeld door zijn vrouw Johanneke de Wit. Op het programma staat ook een samenzang en beurtzang zodat u ook zelf actief aan deze avond kunt deelnemen. Aanvang: 20:00 uur, kerk verwarmd, toegang gratis, collecte voor de onkosten. Zie ook: facebook.com/ConcertenhervormdWijk

Adres:
Hervormde Kerk Grote Kerkstraat 26
Postcode:
4261BE
Plaats:
Wijk en Aalburg (Boek overnachting in Wijk en Aalburg)
Dagje uit in Wijk en Aalburg | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
https://www.facebook.com/ConcertenhervormdWijk/
Meer concerten:
Alle concerten van Gerard de Wit.
Telefoon:
0416-692194


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2029-01-19 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar