Christelijke Muziek & Concertagenda

Schubert's Winterreisse Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Schubert's Winterreisse
Datum:
10 februari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 19:00u
Omschrijving:

Bas-bariton Marc Pantus keert terug in de Waalse Kerk met een prachtig winters concert met muziek van Franz Schubert: de drie Wanderer-liederen en natuurlijk zijn Winterreise! Pantus wordt begeleid op de piano door Daan Boertien, die - als winnaar van de Dutch Classical Talent publieksprijs 2018 - aan het begin staat van een veelbelovende carrière als liedbegeleider.

Voorafgaand aan de Winterreise vraagt auteur en columnist Maxim Februari zich af: zijn al die kou en ongeluk - geliefde artistieke thema's waaraan ook de 'Winterreise' haar charme ontleent - nog wel veilig voor de 21e-eeuwers die hun zinnen hebben gezet op geluk?

Winterreise
De vierentwintig liederen die componist Franz Schubert en dichter Wilhelm Müller nodig hebben om ons totaal te laten onderdompelen in het gemoed van de eenzame wandelaar, vormen een caleidoscoop aan menselijke gevoelens. In vierentwintig delen leren we een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden. Boosheid, sarcasme, verdriet, euforie, moeheid, treurnis, liefde en hoop vormen een schitterende kralensnoer die zijn weerga niet kent en elke luisteraar naar de strot grijpt.

Adres:
De Waalse Kerk
Postcode:
1093 DM
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 16,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Marc Pantus.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-01-22 15:01:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.