Christelijke Muziek & Concertagenda

De rechtvaardigen: lezing en conert Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
De rechtvaardigen: lezing en conert
Datum:
25 januari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Het concert staat in het teken van de Internationale Gedenkdag voor de Holocaust. Jan Brokken geeft een lezing n.a.v. zijn boek "De rechtvaardigen". De hoofdpersoon van dit boek, Jan Zwartendijk woonde in Rotterdam Kralingen. Hij werkte aan het begin van de oorlog als Philips manager in Litouwen en was honorair consul voor Nederland. Hij heeft duizenden Joodse mensen uit Oost Europa het leven gered, door hen visa te geven voor de Nederlandse Antillen. Op die manier konden ze de holocaust overleven. De familie van onze musici was minder gelukkig: heel veel naaste familieleden van onze musici zijn door de nazi's vermoord. Ook de muziek heeft betrekking op het onderwerp van het boek van Jan Brokken. Op het programma staat muziek van: D.Shostakovich, E.Bloch, M.Bruch, B.Dvarionas, M.K.Čiurlionis. Hij bewerkte zijn werk voor strijkorkest speciaal voor onze musici.

Adres:
Kerkelijk en cultureel Centrum Pro Rege
Postcode:
3062AD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Internationale Holocaust Herdenking

Uitvoerenden:
De uitvoerenden zijn: Het Bravura Ensemble: Marina Meerson- viool; Misha Furman-viool; Katja Dirven- cello; Mikhail Zemtsov- altviool; Slava Poprugin, piano.
De violist, Misha Furman is afkomstig uit Litouwen, uit dezelfde stad waar Zwartendijk woonde. Een Litouwse componist heeft speciaal voor Misha zijn werk voor strijkorkest bewerkt, zodat het nu door onze musici in kleinere bezetting kan worden uitgevoerd. De grootmoeder van onze celliste, Katja Dirven-Didychenko was één van de duizenden slachtoffers van de program van Baby Jar (Kiev). Ook de andere musici hebben familie verloren in de holocaust.

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.muzikc.nl
Email adres:
kaarten apenstaartje muzkc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Muzikc.
Telefoon:
0104520171

Kaarten:
kaarten@muzikc.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2019-01-03 21:22:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.