Christelijke Muziek & Concertagenda

BRISK speelt Vivaldi, Bach en Marcello Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
BRISK speelt Vivaldi, Bach en Marcello
Datum:
7 februari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

BRISK Recorder Quartet Amsterdam

Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij - blokfluiten

BRISK betekent levendig en wakker, en dat is ook precies wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble. “De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit”, schreef een recensent ooit over hen. Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble. BRISK gaf talloze concerten bij podia en festivals van naam in veel Europese landen, Canada en Noord- en Zuid-Amerika. Vele componisten droegen werk op aan het kwartet. BRISK is op meer dan tien zeer goed ontvangen cd’s te beluisteren.

7 februari 20.15u
BRISK Recorder Quartet - BRISK speelt Bach

Bach hield zich intensief bezig met werk van anderen, en deed daarbij meer dan alleen maar overschrijven: hij bestudeerde muzikale modellen en maakte er een nieuw geheel van. BRISK ging aan de slag met Bachs bewerkingen, en legde de Italiaanse originelen van de concerten van Marcello en Vivaldi er opnieuw naast. Zo ontstonden weer nieuwe versies. De virtuoze luchtigheid van die concerten vormt een prachtig contrast met monumentale fuga’s en met de fijn geëtste lijnen van de Choralvorspiele. Guus Janssen en Toek Numan schreven hierbij op verzoek van BRISK hedendaagse commentaren. Zo hoort u vanavond ook de première van een versie voor blokfluitkwartet van De Meesterfout van Guus Janssen, gebaseerd op het thema van Die Kunst der Fuge.

Adres:
Walenpleintje 157
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
BRISK

Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2018-2019/bach-vivaldi-en-marcello/speelt-bach/
Meer concerten:
Alle concerten van BRISK.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-12-19 17:28:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.