Christelijke Muziek & Concertagenda

And angels know the rest Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
And angels know the rest
Datum:
25 januari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

Koor Fenix blijft liefdevol zijn hand uitsteken naar de Britten. Na een bezoek aan Liverpool afgelopen voorjaar, bereiden we ons nu voor op een programma met romantische Engelse liederen: And angels know the rest. Op 25 en 27 januari staan we ermee op de planken, noteer dat maar vast. Brexit of niet.

Koor Fenix bereidt zich voor op een programma met romantische Engelse liederen: And angels know the rest. Op 25 en 27 januari staan we ermee op de planken. Brexit of niet.

Op het programma staan zogeheten part-songs: wereldlijke liederen voor meerdere stemmen. Dit genre komt op in het Engeland van begin negentiende eeuw en groeit uit tot een belangrijke aanvulling op het doorgaans religieuze repertoire van zangverenigingen.

De teksten zijn vaak gedichten van grote dichters en zoals het de Romantiek betaamt zijn het lang niet allemaal luchtige en vrolijke woorden. Liefde, verlangen, herfst, dood, het zijn de diepste thema’s die deze liederen inspiratie verlenen.

We voeren vroege liederen van Holst en Elgar uit, werk van de twintigste-eeuwers Britten en Barber en part-songs van levende Engelstalige componisten als Whitacre en Bullard. Kortom: een niet te missen programma. Want die Britten denken misschien dat ze zonder ons kunnen, maar dat gevoel is zeker niet wederzijds.

Adres:
De Waalse Kerk
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2018-2019/koor-fenix/and-angels-know-the-rest/
Meer concerten:
Alle concerten van Koor FeniX.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-12-19 16:32:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.