Christelijke Muziek & Concertagenda

Lorca - Musica coral con guitarra Arnhem, Gelderland


Naam:
Lorca - Musica coral con guitarra
Datum:
19 januari 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.15u
Omschrijving:

Warmbloedige muziek horen in een koude wintermaand? Daarvoor hoeft u niet naar Spanje. Musica Vocale brengt u hartverwarmende muziek van Lorca. García Lorca (1898-1936) was een van de allergrootste Spaanse dichters uit het begin van de vorige eeuw. In hartstochtelijke, sensuele en vaak surrealistische verzen bezingt hij de Spaanse ziel, het Spaanse leven en het landschap. De taal is bedrieglijk eenvoudig, de (emotionele) lading onpeilbaar diep.
In 1936 maakte het vuurpeloton bruut een einde aan het leven van García Lorca die zich openlijk uitliet tegen het regime van Franco. Zijn naam – en zijn artistieke nalatenschap – bleef daarna nog 20 jaar taboe. Pas in de jaren 50 kwam daar langzaam verandering in. Tegenwoordig kent bijna elke Spanjaard zijn gedichten.
Verschillende componisten hebben teksten van García Lorca op muziek hebben gezet. Zo is er de Lorca-Suite van de Finse componist Rautavaara, maar ook de Italiaan Castelnuovo-Tedesco zette gedichten van Lorca op muziek. Het belooft een interessant en afwisselend programma te worden.

Adres:
Koepelkerk, Jansplein 60, Arnhem
Postcode:
6811GD
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen, m.m.v. Marcus de Jong, gitaar

Entreeprijs:
€ 15,00

Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale.
Telefoon:
06-14776542


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-12-10 14:04:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.