Christelijke Muziek & Concertagenda

Christmas Day, kerstconcert Blaricum, Noord-Holland


Naam:
Christmas Day, kerstconcert
Datum:
21 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Een bijzonder kerstconcert: Het eerste deel bestaat uit kerstmuziek uit middeleeuwen en renaissance, het tweede is gewijd aan de echte Engelse carols. Een paar typische voorbeelden: het vroegmiddeleeuwse 'There is no rose of such virtue', het wat bekendere 'In the bleak midwinter', in een bewerking van Robert Walker, en een hedendaagse carol zoals 'What sweeter music', gecomponeerd in 1968 door Richard Rodney Bennett.
Het concert wordt besloten met ‘Christmas Day’ van Gustav Holst, bij velen bekend van de orkestsuite ‘The Planets’. 'Christmas Day' is een ‘Choral Fantasy on Old Carols’ - een medley van bekende Engelse carols voor koor en orkest. Dirk van der Niet schreef een versie van dit stuk voor orgel, trompetten en pauken.
De vocale muziek wordt hier en daar afgewisseld met instrumentale intermezzo’s. Medewerking wordt verleend door Richard Vos, orgel, Alette Bos op pauken en Wouter Jongeling en Ron Wasman op trompet. Trompetten en pauken hebben vooral een rol in 'Christmas Day'.
Een feestelijk concert en: gratis toegankelijk. Wel is er een collecte bij de uitgang om de noodzakelijke kosten te dekken.

Adres:
Kerklaan 17
Postcode:
1261JA
Plaats:
Blaricum (Boek overnachting in Blaricum)
Dagje uit in Blaricum | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Goylants Kamerkoor olv Bas Halsema, met Richard Vos,orgel, Alette Bos, pauken, en Wouter Jongeling en Ron Wasman op trompet.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.goylantskamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje goylantskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Goylants Kamerkoor.
Telefoon:
06 28351621


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-12-08 00:06:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.