Christelijke Muziek & Concertagenda

Messiah door Ribattuta Musica Ermelo, Gelderland


Naam:
Messiah door Ribattuta Musica
Datum:
22 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u

Omschrijving:

De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren in december Handels meesterwerk Messiah HWV 56 uit. Dit indrukwekkende verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering ontroert na tweeëneenhalve eeuw nog steeds. Messiah wordt door Ribattuta Musica in authentieke en kleine bezetting uitgevoerd zoals de componist Handel het oorspronkelijk bedoeld heeft. De solisten zijn Kaiyi Min (sopraan), Leonie van Rheden (alt), Satriya Krisna (tenor) en Hans Voschezang (bas-bariton). Het concert vindt plaats op zaterdag 22 december in de Oude Kerk in Ermelo.

Messiah is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten in 1741. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria’s en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Ribatutta Musica voert dit concert - net als voorgaande jaren - uit op sfeervolle locaties in Ermelo en Utrecht; de intieme sfeer en goede akoestiek in de Oude Kerk en de Nicolaïkerk dragen bij aan de kerstbeleving in de donkere dagen van december.

Adres:
Putterweg 16
Postcode:
3851GD
Plaats:
Ermelo (Boek overnachting in Ermelo)
Dagje uit in Ermelo | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Ribattuta Musica o.l.v. Andreas Küppers

Entreeprijs:
€ 29,50


Internetadres:
http://www.rmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ribattuta Musica.

Kaarten:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/11890/händel-messiah-ribattuta-musica-ermelo

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-12-06 11:17:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar