Christelijke Muziek & Concertagenda

Pieter Vis zingt geliefde geestelijke liederen met Lennert Knops, orgel Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Pieter Vis zingt geliefde geestelijke liederen met Lennert Knops, orgel
Datum:
26 mei 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.00u - 16.00u
Omschrijving:

Op zaterdagmiddag 26 mei a.s. tussen 13.30 en 16.00 uur zullen Pieter Vis en Lennert Knops tijdens de serie vrije inloopconcerten in de Dordtse Augustijnenkerk aan de Voorstraat tot twee keer toe een kort middagoptreden verzorgen met traditioneel geestelijke liederen in afwisseling met samenzang.
Het muziek-duo Pieter Vis, zang en Lennert Knops, orgel, openen hiermee hun 10-jarige lustrumviering in de zomerserie van de zaterdagmiddagconcerten, dat georganiseerd wordt door de Stichting behoud Augustijnenkerk.
Tevens zal tijdens dit middagoptreden een moment stil worden gestaan bij het plotselinge heengaan van moeder Helena Johanna Cornelia Vis (11 mei 1920-17 april 2007). Zij heeft in al haar eenvoud en muzikaal gevoel de basis gelegd voor de zangcarrière van haar zoon Pieter. Daarom zullen enkele van haar geliefde geestelijke liederen ter gedachtenis aan haar door het duo Vis-Knops worden uitgevoerd.
De ontspannen sfeer die de veelzijdige Nederlandse bas-baritonzanger Pieter Vis met zijn vrije en spontane toelichting weet te creëren op deze inloopconcerten is voor het publiek een goede reden om tot het einde van de middag te blijven luisteren.

De nu 25-jarige Lennert Knops (geboren op Goeree Overflakkee, 14 maart 1982) heeft al vele malen door het land en in Vlaanderen concerten gegeven met de bekende concertzanger dr. Pieter Vis. Als 15-jarige scholier (thans wonende te Papendrecht) bracht hij in 1995 samen met zijn dorpsgenoot Marius van der Valk een eerste cd uit getiteld 'Aan Gods Hand’. Op het presentatieconcert in de Breepleinkerk te Rotterdam-Zuid, trad als gastsolist Pieter Vis op. Na een geslaagde uitvoering waar Lennert de bas-baritonzanger voor de eerste maal in diverse soli begeleidde stelde deze voor om in de toekomst samen op te treden. Als duo traden ze op 28 januari 1989 op in een stampvolle N.H. Kerk van Oude Tonge t.g.v. de 45-ste Watersnoodrampherdenking van 1953.
Het muziek Duo VIS-KNOPS bracht in de afgelopen 10 jaar een veelzijdig programma voor het voetlicht ten gehore voor elk wat wils. Zo verscheen naar aanleiding van een benefietconcert, dat gehouden werd in het voorjaar van 2005 in de Augustijnenkerk, voor ‘Gevangenenzorg Nederland’ de cd ‘Gedenkt de gevangenen’. Naast Lennert Knops, orgel, en echtgenote Maria Knops-Baas, harpiste, trad ook het Urker Visserskoor Crescendo o.l.v. Louwe Kramer op, onder de algehele muzikale leiding van musicus Pieter Vis.

Komende serie van jubileumconcerten

Op de komende Monumentendag van 8 september soleert Pieter Vis met de sopraan Inez Wong Chung-Slot en Lennert Knops met een middagoptreden wederom in de Augustijnenkerk van Dordt. Pieter Vis zal op zaterdagmiddag 27 oktober a.s. wederom in de Augustijnenkerk optreden maar dan samen met zijn leerlinge, de mezzo-sopraan Anice Dwarshuis uit Houten en de organist en pianist Piet Noort. Ze brengen naast populaire- en klassieke liederen ook het religieuze kerklied in dit middagprogramma ten gehore. Op vrijdagavond 14 december a.s. sluit het muziek-duo VIS-KNOPS dit jubileumjaar af met een gezamenlijk optreden t.g.v. het 5de te houden Advents-Kerst-Samenzangconcert in de Augustijnenkerk met m.m.v. het 100 leden tellende ‘Christelijk Alblasserdams Jongerenkoor Chavarim’. Diverse zangsolisten treden op te weten Piet Baars, bariton, Meine Arendsen, tenor, Inez Wong Chung-Slot, sopraan en Hartmut Ometzberger, violist uit Oostenrijk naast Maria Knops-Baas, harpiste en Jeroen de Weerdt, orgel onder algehele muzikale leiding van Pieter Vis. Noteert u deze data en let op de persberichten in de huis aan huisbladen en dagblad.


Adres:
Augustijnenkerk a/d Voorstraat - Dordrecht
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pinksteren
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Concertzanger dr. Pieter Vis, bas-bariton met Lennert Knops, orgelbegeleiding in solo- en samenzang.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
kerk
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
p.psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Elza Vis-De Clercq Stichting - Houten.
Telefoon:
06-23149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-05-08 13:33:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar