Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert - Christmette met samenzang Roden, Drenthe


Naam:
Kerstconcert - Christmette met samenzang
Datum:
7 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

CHRISTMETTE
Op vrijdag 7 december a.s. is de Catharinakerk in Roden het toneel voor een indrukwekkende gebeurtenis: een Kerstnachtdienst, zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden…. Na de grote successen van de afgelopen jaren nodigt het Margaretha Consort uit Norg u van harte uit om deze avond bij te wonen en zo met ons mee op weg te gaan naar Kerst!
Het Margaretha Consort, een professioneel barok-orkest mèt professionele zangers, neemt de bezoekers mee terug in de tijd. De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste. Het Margaretha Consort weet altijd de harten van de bezoekers te raken - en daar zal de prachtige klank van het orgel in de kerk zeker aan meewerken.
Jaren na de dood van Maarten Luther dood componeerde Michael Praetorius muziek bij teksten, die Luther geschreven had. Een groot deel van de liederen is ook in Nederland bekend geworden.
Daarnaast schreef Praetorius de CHRISTMETTE, een liturgie voor de kerstnachtdienst. Het ging hierbij niet om een gewone kerkdienst, maar om een zgn. getijdendienst, waarin geen preek gehouden werd en er dus meer ruimte was om te experimenteren met de muzikale vormgeving. Enkele onderdelen liggen vast, maar er is ook volop ruimte voor eigen invulling. Het publiek is vanavond toehoorder èn onderdeel van het geheel: koormuziek wordt afgewisseld met samenzang en prachtige orgel-solo’s, er is volop ruimte voor overpeinzing en bezinning. Een feest van herkenning of juist een kennismaking met eeuwenoude, onbekende muzikale schatten. Een echte aanrader voor diegenen, die het “lichte” van Kerst graag eens op een andere manier willen ervaren!

CD-PRESENTATIE
In de dagen rond Hemelvaart van dit jaar heeft het Margaretha Consort op veler verzoek de Christmette ook op CD opgenomen: “A German Christmas – 17th century music for the time of Advent and Christmas”. Een aantal stukken van deze cd zal tijdens het concert te horen zijn. De CD, die wereldwijd bij Naxos verschenen is en zeer goed ontvangen is, is op deze avond ook te koop à € 10,-.

Adres:
Catharinakerk, Brink 8
Postcode:
9301 JL
Plaats:
Roden (Boek overnachting in Roden)
Dagje uit in Roden | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 18,50
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.margarethaconsort.nl
Email adres:
communicatie apenstaartje margarethaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Margaretha Consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-11-17 12:11:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.