Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Consort of Voices: Schlafe, mein Liebster Burgh, Zeeland


Naam:
Kerstconcert Consort of Voices: Schlafe, mein Liebster
Datum:
8 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse en Italiaanse barokmuziek voor de Advent- en Kerstperiode. De focus ligt op de eerste helft van de 17e eeuw met vocale en instrumentale muziek van Böddecker, Grandi, Merula, Rigatti, Schütz, Schein, Theile, Turini en Tunder.

De nieuwe Italiaanse stijl, de seconda prattica, kreeg steeds meer invloed in het Duitstalige gebied en werd ingepast in de protestants-Lutherse muziektraditie. De beroemdste componist op het programma is Heinrich Schütz, die bij Giovanni Gabrieli (bekend van zijn dubbelkorige motetten) heeft gestudeerd en later nog contact heeft gehad met Monteverdi (bekend van zijn monumentale opera ‘Orfeo’). Naast deze componist staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Johann Theile met het zelden uitgevoerde ‘Nun ich singe, Gott, ich knie’ en Franz Tunder met de wondermooie aria ‘Ein kleines Kindelein’.

Aan het concert werken twee vocalisten mee: de talentvolle jonge sopraan Marlotte van’t Hoff en de internationaal gelauwerde tenor Jan van Elsacker, specialist in dit vroegbarokke repertoire.
Geniet van de schitterende solowerken en duetten en fijnzinnige instrumentale muziek van de Italiaanse en Duitse meesters uit de 17e eeuw.

Concertdata en reserveren:
Vrijdag 7 december 2018, 20.00 uur, Hervormde Kerk in Sommelsdijk (Marktveld 11).
Zaterdag 8 december 2018, 20.00 uur, Kerk van Burgh (Burghse Ring 33). De kerken zijn geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.consortofvoices.nl / consortofvoices@gmail.com

Adres:
Burghse Ring 33
Postcode:
4328 LL
Plaats:
Burgh (Boek overnachting in Burgh)
Dagje uit in Burgh | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Email adres:
consortofvoices apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Consort of Voices.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-11-05 19:15:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.