Christelijke Muziek & Concertagenda

Brabant Koor zingt Vivaldi en Rutter Eindhoven, Noord-Brabant


Naam:
Brabant Koor zingt Vivaldi en Rutter
Datum:
20 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
Omschrijving:

In december brengt Brabant Koor een unieke kerstconcertreeks in de grote Brabantse steden. Tijdens de concerten zingt het alom bekende Brabant Koor het Gloria van Antonio Vivaldi en het Magnificat van John Rutter. Daarbij worden zij begeleid door het jonge strijkorkest Kamerata Zuid. Solisten zijn Klaartje van Veen (mezzo-sopraan) en Heleen Bongenaar (sopraan). Alles onder leiding van Frank Adams.
De concerten vinden plaats in Eindhoven (15 december), Tilburg(20 december) en Den Bosch (21 december).

Het programma:
Het concert bestaat uit 2 gedeeltes. Allereerst brengt het koor het Gloria van Vivaldi.
Na de Vier Jaargetijden is dit Vivaldi’s meest bekende werk. Het stuk heeft een zonnig karakter met mooie melodieën en opgewekte ritmes. Vervolgens wordt het Magnificat van John Rutter ten uitvoering gebracht. Al heel wat keren werd de lofzang van Maria, het Magnificat, op muziek gezet, maar nog nooit zo feestelijk en vrolijk als in dit werk van John Rutter. Rutter heeft de vreugdevolle zang van Maria een Zuid-Amerikaanse gloed meegegeven. Zijn Magnificat weet te betoveren en het hart te raken.
Brabant Koor heeft naam gemaakt vanwege haar uitvoeringen van grote koorwerken met en in opdracht van professionele orkesten. Het koor kent een projectmatige werkwijze, wat inhoudt dat het per project op basis van audities wordt geformeerd. De goed geschoolde (deels professionele) zangers komen uit geheel Brabant en verre omstreken. De artistieke leiding van het koor is in handen van Louis Buskens, onder meer hoofdvakdocent koordirectie aan de conservatoria van Groningen en Tilburg. Voor deze concertreeks werkt Brabant Koor samen met Kamerata Zuid. Dit kamerorkest, opgericht in 2016 en gevestigd in Tilburg brengt klassieke muziek voor een breed publiek. Hiertoe gaan ze samenwerkingen aan met muziekstromingen zoals pop, rock, metal en koormuziek. De musici van dit orkest zijn relatief jong, doch professioneel. Het is een combinatie van pas-afgestudeerden van het conservatorium en ervaren musici, die op hun beurt hun ervaring kunnen delen met hun jongere collega’s. Kamerata Zuid staat onder leiding van dirigent Frank Adams, actief bij diverse orkesten in binnen- en buitenland en recent winnaar van de Brabantse Cultuurprijs 2018.
Kaartverkoop uitsluitend aan de deur.

Adres:
Concertzaal Tilburg
Postcode:
5038 TN
Plaats:
Eindhoven (Boek overnachting in Eindhoven)
Dagje uit in Eindhoven | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 20,50


Internetadres:
http://www.theaterstilburg.nl
Email adres:
publiciteit apenstaartje brabantkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Brabant Koor.
Telefoon:
0613895830


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-11-05 16:55:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar