Christelijke Muziek & Concertagenda

Josquin, Lauridsen en Martland door Cappella Gabrieli Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Josquin, Lauridsen en Martland door Cappella Gabrieli
Datum:
17 november 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 15u
Omschrijving:

Als in polyfonie gespecialiseerd koor kan Cappella Gabrieli natuurlijk niet om Josquin heen. Na veelvuldig het werk van Palestrina, Tallis en Clemens doorvorst te hebben, is het nu tijd voor Joosken van der Weide.

Andrew Hallock
Voor dit programma heeft dirigent Maarten Michielsen een specialist uitgenodigd: Andrew Hallock. Andrew zingt al jaren bij Cappella Pratensis en heeft verscheidene koren begeleid in de uitvoeringspraktijk van de muziek van Josquin. Tijdens zijn repetities met Cappella Gabrieli heeft hij met de zangers gewerkt aan stemgebruik, frasering, temperatuur (stemming), musica ficta en specifieke stijlkenmerken. Het resultaat van deze bijzondere en leerzame samenwerking kunt u beluisteren op zaterdag 17 november in Den Haag of zondag 25 november in Rotterdam.

Missa La sol fa re mi
Op het programma staat onder meer de Missa La sol fa re mi, een van Josquin’s beroemdste missen. Josquin baseerde zich bij deze mis op een uitspraak van zijn beschermheer, kardinaal Ascanio Sforza. Deze zou een verzoek van de componist tot betaling weggewimpeld hebben met een geruststellend "Lascia fare a me" (laat het aan mij over). Josquin vertaalde deze uitspraak naar zijn muzikale equivalent (la sol fa re mi) en verwerkte dit thema vervolgens op ingenieuze wijze in een mis.

Verder zal Cappella Gabrieli muziek van Morten Lauridsen (O Magnum Mysterium) en Steve Martland ten gehore brengen.

Adres:
Juffrouw Idastraat 7
Postcode:
2513 BE
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.cappellagabrieli.nl
Email adres:
info apenstaartje cappellagabrieli.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Gabrieli.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-10-18 20:24:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar