Christelijke Muziek & Concertagenda

O Magnum Mysterium Warmenhuizen, Noord-Holland


Naam:
O Magnum Mysterium
Datum:
15 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
https://youtu.be/3gi2DXBcBT8
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

De kersttijd komt er aan!
En iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Daarom brengt Fonte di Musica een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie als ook minder bekende muzikale pareltjes. Maar altijd staat de geboorte van het Christuskind centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is de basis van dit kerstconcert.

De tekst van dit stuk gaat terug tot in de middeleeuwen en de oudste klanken die we op deze tekst kennen zijn Gregoriaanse responsoria. Vele componisten hebben ons een ‘O Magnum Mysterium’ nagelaten en tijdens dit concert zullen er maar liefst vier klinken: twee van ‘oude’ componisten uit de 16de eeuw (Clemens non papa en Victoria) en twee van nog levende componisten (Antognini en Lauridsen). Deze vier stukken vormen de pijlers van dit concert.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Praetorius, Schütz en Bach aan bod. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

Adres:
Dorpsstraat 93 (Oude Ursulakerk)
Postcode:
1749AA
Plaats:
Warmenhuizen (Boek overnachting in Warmenhuizen)
Dagje uit in Warmenhuizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Zanggroep
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Noord-Hollands Dubbelkwartet Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen).Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Entreeprijs:
€ 12,00
Speciale actie:
Kaarten bij voorverkoop: €10
Speciale actie url:
http://www.fontedimusica.nl

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.fontedimusica.nl
Email adres:
info apenstaartje fontedimusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Fonte di Musica.
Telefoon:
0654900120

Kaarten:
Voorverkoop: De meiden van Spaansen, Dorpsstraat 44, Warmenhuizen | www.fontedimusica.nl | 06-12 03 31 84


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-10-18 09:45:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.