Christelijke Muziek & Concertagenda

Gedachtenisconcert Woerden, Utrecht


Naam:
Gedachtenisconcert
Datum:
3 november 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 21.15u
Omschrijving:

Tijdens Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november) worden in de Katholieke kerk de doden herdacht. Ook in de Protestantse kerken worden jaarlijks de overleden gemeenteleden geëerd, wat meestal tijdens de Oudejaarsdienst plaats vond. Hierin is de laatste jaren een verschuiving opgetreden. Veel Protestantse kerken hebben de keuze gemaakt deze herdenking gelijk te trekken met de Katholieke traditie. Daarnaast blijkt steeds meer dat ook mensen zonder kerkelijke binding behoefte hebben om op enig moment in het jaar stil te staan bij hun overleden dierbaren.
Dit is voor het Woerdens Kamerkoor (WKK) aanleiding om rond Allerheiligen en Allerzielen een Gedachtenisconcert te plannen. Dit concert vindt plaats op zaterdag 3 november in de Lutherse kerk te Woerden. Er worden werken uitgevoerd van Engelse (o.a. Croft en Purcell); Duitse (o.a. Schütz en Kuhnau) en Belgische (Vic Nees) componisten. De stukken zijn gecomponeerd voor of naar aanleiding van een begrafenis en bieden troost voor de nabestaanden. Zo schreef Henri Purcell zijn prachtige Funeral Sentences voor de begrafenis van Queen Mary in 1695. Heinrich Schütz verwerkte zijn indrukken van de uitvaart van de Italiaanse componist Giovanni Gabrieli in het indrukwekkende Aus der Tiefe (Psalm 130). Medewerking wordt verleend door een Blazersensemble en door de organist van de Lutherse Kerk in Woerden, Jeroen de Haan.
U bent van harte uitgenodigd voor dit troostrijke concert.

Adres:
Jan de Bakkerstraat 11
Postcode:
3441 ED
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Gedachtenisconcert

Uitvoerenden:
Woerdens Kamerkoor o.l.v. Geerten van de Wetering
Blazersensemble
Jeroen de Haan, continuo

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 6,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.woerdenskamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje woerdenskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-10-15 12:16:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar