Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek –‘Bachprogramma op orgel en klavecimbel’ Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek –‘Bachprogramma op orgel en klavecimbel’
Datum:
20 oktober 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 20 oktober om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door Ad Verhage. Hij speelt werken van Johann Sebastian Bach op orgel en klavecimbel. Het programma beweegt zich tussen uitersten: van zeer intieme werken voor klavecimbel (o.a. de zevendelige 5e Franse Suite) tot het groots en meeslepende Preludium en Fuga in e kl.t. BWV 548 waarmee het concert besloten wordt. Het programma start met enkele van de Leipziger Choräle (‘Komm Gott Schöpfer, Heilger Geist’ en ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 663). In het centrum van het programma staat de zesde triosonate, een uitermate speels en vrolijk werk.
De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ad Verhage studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag schoolmuziek, orgel (bij Riek Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert) en protestantse kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. In 1983 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel. Momenteel is hij docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en maakte zijn eerste solo-CD met een bespeling van het Skrabl-orgel in de Westerkerk.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-10-11 23:10:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar