Christelijke Muziek & Concertagenda

Opera Meets Musical Arnhem, Gelderland


Naam:
Opera Meets Musical
Datum:
23 november 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Opera Meets Musical (100 medewerkenden)
Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap(GOOG) brengt op vrijdag 23 november in het Musis een cross over in het muziektheater. De 23e is de première.
Ofschoon GOOG bekend staat om haar brede repertoirekeuzes, is deze insteek met partner Amsterdam Musical uniek te noemen.
De opzet is een gezamenlijk programma te maken waarin op diverse niveaus de artistieke meeting valt te beleven.
GOOG
Sinds haar oprichting in 1954 streeft het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, kortweg GOOG, naar een programma aanbod dat zo goed mogelijk is afgestemd op de wensen van het publiek, waarbij ‘uitstapjes’ naar wat onbekender werk niet worden gemeden.
Het GOOG is een sterk, ervaren muziektheaterkoor met brede repertoirekennis. Ze kunnen de juiste lading geven aan het karakter van het stuk, at meestal nogal onderkoelt blijft in concertante presentaties. Het GOOG biedt projectzangers de gelegenheid hun favoriete stuk nu eens in een theatrale setting uit te voeren. Jaarlijks brengt het GOOG een operaproductie of een galaconcert van hoge kwaliteit, waaraan in de loop der jaren veel bekende operasterren meewerkten. De keuze van de opera’s en operettes zijn zeer afwisselend en divers.
In de afgelopen jaren heeft GOOG diverse producties uitgevoerd, waaronder volledige opera’s, zoals “Faust” van Charles Gounod in 2011 en “Eugen Onegin” van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski in 2014. Eind vorig jaar, 2017, heeft het GOOG de volledige “Carmina Burana” van Carl Orff in een bijzondere scenische setting uitgevoerd voor een uitverkochte zaal in Arnhem en Veenendaal.
Het comité van aanbeveling bevat klinkende namen als Clemens Cornielje (commissaris der Kong van de provincie Gelderland), Marco Bakker (operazanger) Mya Besselink (docent solozang conservatorium Maastricht), Hans Nieuwenhuis (regisseur en voormalig directeur Opera Centrum Nederland), Frank Wentink (voormalig directeur van Wentink Events) en Ellen van Haaren (operazangeres.
Amsterdam Musical Concertkoor AMCK
In januari 2013 is het Concertkoor van Amsterdam Musical gestart. Meer zingen, meer optredens en meer kansen voor meer mensen. Dit wordt gebracht met de kwaliteit die we van dit koor gewend zijn. De basis wordt gevormd door ongeveer 40 enthousiaste koorleden die één ding gemeenschappelijk hebben, liefde voor musicals.
De artistieke leiding is in handen van Bernd Duenk. Samen met dirigente Sonja Siddre en vaste repetitor Ramses Kaijen werkt het koor wekelijks aan het brede aanbod van musical repertoire.
Met elkaar maken ze volwaardige, avondvullende theatrale concerten. Naast de eigen concerten verleent AMCK ook regelmatig haar medewerking aan andere projecten. Zo vormden zij het koor in de musical “Jesus Christ Superstar’, verleenden zij hun medewerking aan het theaterprogramma van Henk Poort en Danny de Munck en waren zij speciaal te gast bij de laatste uitzending van ”Opium” samen met het cabaret duo ‘Yentl en de Boer”.
In haar pas vijfjarig bestaan heeft het AMCK inmiddels een geheel eigen sound en repertoire ontwikkeld en zijn zij klaar voor een volgende uitdaging. De samenwerking met het GOOG is hierop een geweldige aanvulling!

Hans Lamers, dirigent
Hans studeerde schoolmuziek, orkest- en koordirectie (einddiploma UM) aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem Hans Lamers is een veelzijdig musicus en bouwde een zeer brede repertoirekennis op in zowel de instrumentale alsmede de vocale sector van het muziekleven. Onder zijn muzikale leiding staan tevens het Toonkunstkoor Zutphen & Omstreken, de Osse Opera Vereniging en de COV Veenendaal. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent, cursusleider en jurylid. Vanaf 2008 is Hans gastdocent muziektheater aan FONTYS Hogeschool te Tilburg.
Reeds vanaf 1980 is hij artistiek leider van het Gelders Opera- en Operette Gezelschap in Arnhem, een hechte en inspirerende verbintenis tot op de dag van vandaag. Onder zijn leiding is het GOOG uitgegroeid tot een toonaangevend muziektheatergezelschap met grote artistieke kwaliteit en flexibiliteit. Een indrukwekkende lijst van optredens in bijna alle grote concertzalen, schouwburgen, radio- en televisiestudio's, leidde veelal tot prachtige producties met gerenommeerde solisten en orkesten. Vanaf 2000 leidt hij tevens het Vocaal Ensemble GOOG, waarin met name jong talent wordt gecoacht en voorbereid op uitvoeringen en producties.

Bernd Duenk, regisseur
Bernd Duenk is de regisseur. Hij is tevens oprichter van Amsterdam Musical, een platform voor beginnend en gevorderde amateurs. Ook is hij directeur en artistiek leider van Stichting Rumoer. Hij verzorgde de regie voor een groot aantal avondvullende voorstellingen. Hij is ten slotte met Guido van Gend de oprichter en bedenker van het Amateur Musical Awards Gala, waarbij jaarlijks in Theater DeLaMar de beste amateurs van Nederland voor het voetlicht verschijnen.

Chris Kok
Chris Kok komt uit een bekende Edese blazers familie.Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie.
Op 6-jarige leeftijd kreeg Chris zijn eerste pianolessen en op zijn 13e werd hij paukenist bij dit orkest.
Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Piano (cum laude), Hafa-directie en Bastuba behaalde.

Na de studie in Utrecht studeerde hij hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwols Conservatorium. Deze studie sloot hij in 1987 succesvol af middels een concert met het toenmalige Forum Filharmonisch Orkest in Enschede.
Thans is Chris werkzaam als arrangeur en dirigent en van enkele Harmonie-en Fanfare orkesten en is hij als repetitor verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap en Toonkunst Zutphen e.o.

Tevens is hij een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers.
Als solist heeft hij diverse concerten gegeven met o.a. de Marinierskapel, de toenmalige Johan Willem Friso Kapel en enkele orkesten in Oostenrijk.
Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.
Zo kunt u o.a. genieten van een selectie van prachtige opera en musical werken.
een avond genieten.
Aida / G. Verdi
Aida / Elton John
Don Carlos / G. Verdi
Les Misérables/ Claude-Michel Schönberg
Oklahoma / R. Rodgers
Roméo et Juliete / C. Gounod
West Side Story / L. Bernstein
Sonday in the Park with George van Stephen Sondheim
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het desbetreffende theater en kosten € 25,00 incl. pauzedrankje.
Meer informatie: www.goog.nl
Een programma voor jonge mensen en alle ‘jonge’ senioren.

Adres:
Velperbinnensingel 15
Postcode:
6811 BP
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gelders Opera- en Operette Gezelschap en het Amsterdam Musical Concertkoor.
Diverse solisten uit eigen gelederen.

Entreeprijs:
€ 25,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.goog.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG).
Telefoon:
0318 575729


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-10-05 18:15:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar