Christelijke Muziek & Concertagenda

Westerkerkmuziek – ‘In Memoriam’ met Pärt en Duruflé Veenendaal, Utrecht


Naam:
Westerkerkmuziek – ‘In Memoriam’ met Pärt en Duruflé
Datum:
29 september 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 29 september,16.00 uur, wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het Luna Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange en met medewerking van de organist Gerben Budding.
Wanneer het in Nederland over ‘de oorlog’ gaat, denken we vanzelf aan 1940-1945. Toch kan de Tweede Wereldoorlog niet los worden gezien van de Eerste, hoewel de Eerste in Nederland veel minder aandacht krijgt. Het feit dat 100 jaar geleden de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd getekend, is door Wolfgang Lange aangegrepen om met het programma hierbij stil te staan. Toen de oorlog in 1918 eindigde en de soldaten terugkeerden naar hun landen, werden ze overal ter wereld feestelijk onthaald. Maar men vergeet wel eens dat door deze massabijeenkomsten zich wereldwijd gemakkelijk een virus verspreidde dat de beruchte Spaanse Griep veroorzaakte. Ongeveer 25% van de toenmalige wereldbevolking raakte besmet, in totaal een half miljard mensen, en tussen de 20 tot 40 miljoen mensen vonden de dood. En net zo snel als het kwam, verdween het virus ook weer: eind 1919 was het voorbij. Ter nagedachtenis staan op het programma het ‘Salve Regina’ van Arvo Pärt en de ‘Quatre Motets sur des thèmes grégoriens’ en het ontroerende Requiem van Maurice Duruflé.
Het Luna Kamerkoor is opgericht in 2012 en is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit heel Nederland. De repetitieperiode is zeer kort, veelal zijn het niet meer dan 5 á 6 zaterdagen. Het streven is om twee projecten per jaar te doen en elk programma drie keer uit te voeren. De repertoirekeuze richt zich voornamelijk op muziek vanaf de 19e eeuw. Er zijn inmiddels elf projecten uitgevoerd, waaronder ‘ein Deutsches Requiem’ van Brahms (Westerkerkmuziek februari 2015).
De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
In memoriam - Eerste wereldoorlog

Uitvoerenden:
Luna Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange en met medewerking van Gerben Budding, orgel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-09-21 21:32:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.