Christelijke Muziek & Concertagenda

Feest van klank en licht Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Feest van klank en licht
Datum:
21 september 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

– Stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’ bestaat 10 jaar en dat wordt in 2018-2019 groots gevierd. Het concert ‘Feest van klank en licht’ vormt hiervan de sfeervolle opening. In een bijzonder verlichte kerk beleeft de ‘Missa te Deum Laudamus’ van componist/organist Geerten Liefting haar wereldpremičre, gezongen door het St. Gregoriuskoor. Vrouwenkoor La Confiance zingt Gregoriaanse gezangen en Liefting zelf improviseert hierover. Beide koren staan onder leiding van de eigen organist/dirigent van de Lambertus, Eric Koevoets. Het concert in de H. Lambertuskerk begint om 20:00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop van het concert.

Feest van klank en licht – en totaalbeleving
De bezoeker ervaart de mystieke sfeer van de Lambertus bij dit concert in alle toonaarden. Het programma volgt in grote lijnen de structuur van een klassieke hoogmis. Afwisselend klinkt het
a-capella Gregoriaans vooraan in de kerk en de Latijnse mis vanaf de koorzolder. Daartussen improviseert Geerten Liefting, winnaar van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, op het poëtische Maarschalkerweerdorgel. Hoe verrassend zal dit worden? Het interieur van de kerk, met haar prachtige decoraties op gewelven, wanden, zuilen en priesterkoor, wordt bijzonder uitgelicht door belichtingsman Jeroen Grootendorst. Het wordt een ware totaalbeleving.

Waar, wanneer?
Het concert op vrijdag 21 september begint om 20.00 uur. De H. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com , www.la-confiance.nl en www.rotterdamorgelstad.nl .

Adres:
H. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Geerten Liefting, organist/componist
St. Gregoriuskoor Lambertuskerk
Vrouwenkoor La Confiance Dordrecht
Beide koren onder leiding van organist/dirigent Eric Koevoets

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
vensteropmuzieklambertus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van St. Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-09-02 17:15:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.