Christelijke Muziek & Concertagenda

Evensong in de Oude Baaf Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Evensong in de Oude Baaf
Datum:
9 september 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 9 september wordt om 19:00 uur in de Grote of St.Bavokerk een Anglicaanse of Choral evensong uitgevoerd. Het koor van de Engelse Kerk Haarlem & The Anglican Singers onder leiding van Martin van Bleek zullen de evensong verzorgen. Het orgel wordt bespeeld door James Pollard.

Uitgevoerd worden werken van bekende en wellicht wat onbekende Engelse kerkmusici. De liturgische vorm van een Choral Evensong ontstond bijna 500 jaar geleden toen de Engelse koning Henry VIII in 1534 de Anglicaanse kerk stichtte na een hoogoplopend conflict met de paus in Rome.

De Choral evensong is een samensmelting van vesper en completen, dagelijks nog gevierd in veel grote Engelse kathedralen. Op enkele korte gesproken bijdragen na wordt een Evensong in zijn geheel gezongen.

De Anglican Singers is een koor van ongeveer 20 zangers is opgericht in 1975 om de Engelse Kerkmuziek onder de aandacht te brengen. Zij zijn aangesloten bij de Britse Royal School of Church Music (RSCM) en nemen daaraan actief deel.

Zondag 9 september, 19:00 uur, Grote of St. Bavokerk; Koor Engelse Kerk Haarlem & The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Bleek m.m.v. James Pollard, orgel Anglicaanse Evensong. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Koor Engelse Kerk Haarlem & The Anglican Singers Amsterdam o.l.v. Martin van Bleek m.m.v. James Pollard, orgel

Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-29 09:56:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar