Christelijke Muziek & Concertagenda

Mary Gauthier: Rifles & Rosary Beads Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Mary Gauthier: Rifles & Rosary Beads
Datum:
21 oktober 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 45u
Omschrijving:

Deuren open: 20:00

De laatste keer dat de legendarische Americana-zangeres Mary Gauthier Nederland aandeed, was najaar 2014. In de herfst van 2018 keert ze terug voor een nieuwe tournee Rifles & Rosary Beads.

Gauthier is in Louisiana geboren en woont tegenwoordig in Nashville. In de VS wordt ze gezien als één van de grootste singer-songwriters. Bob Dylan en Tom Waits zijn fan van haar aangrijpende, rauwe liederen over eenzaamheid, onthechting, angst, drank en drugs en houden van haar doorleefde, melancholische stem. Als kind werd ze te vondeling gelegd. Eenmaal een tiener verliet ze haar problematische pleeggezin om over straat te zwerven. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven op haar 35e, viel alles op zijn plek.


Gauthier is een verhalenverteller en voelt zich verwant met de buitenstaander, de mens die tussen wal en schip is gevallen of dreigt te vallen. Voor haar nieuwe cd Rifles & Rosary Beads (release voorjaar 2018) werkte ze samen met oorlogsveteranen. In de VS besluiten er elke dag 22 uit het leven te stappen. In een speciaal project worden de (ex-)militairen aan professionele tekstschrijvers gekoppeld om hen en hun families te helpen de naweeën van hun missies te verwerken en hun leven weer op te pakken door hun ervaringen in universele nummers om te zetten. ‘Geen therapie, maar kunst, alhoewel het wel therapeutisch kan werken’, aldus Gauthier. Ze schreef gedurende vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten, waarvan er elf op de nieuwe cd staan. ‘Ik ben er trots op om de vroedvrouw van deze liedjes te zijn’, zegt ze.

Het werk met de veteranen is Gauthier op het lijf geschreven. Als geen ander weet ze persoonlijke ervaringen en ellende op muziek te zetten, maar wel aan die duisternis voorbij. Dat is haar grote kracht. Een pleidooi voor vrede, zo kun je de liedjes in Rifles & Rosary Beads omschrijven.

Mary Gauthier wordt vergezeld door violist Michele Gazich.

Adres:
Walenpleintje 157-159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Country (meer country concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Mary Gauthier.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-28 09:28:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar