Christelijke Muziek & Concertagenda

Grootmeesters van de Renaissance en Barok: Bach en Allegri Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Grootmeesters van de Renaissance en Barok: Bach en Allegri
Datum:
21 oktober 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - u
Omschrijving:

Couleur Vocale 2018

J.P. Sweelinck leefde op het snijvlak van de renaissance en de barok. Een vreemd tijd waarin zelfs het orgel verboden werd (1578) te spelen tijdens de eredienst. De a capella muziek kreeg een nieuwe impuls en bijzondere koorwerken werden geboren. Sweelinck toonzette alle 150 psalmen van het nieuwe psalmboek van de Reformatoren uit Genève in meerstemmige zettingen.

In 1638 schreef Gregorio Allegri (1582-1652) het indrukwekkende Miserere. Bijzonder hoogtepunt is de hoge c voor de sopraansolist. Als opmaat voor de tweede helft, hoort u het orgel weerklinken met de Fantasia & Fugue in G mineur van J.S. Bach.

Na de pauze hoort u een van de vier Lutherse missen die Bach schreef rond 1730. Bach gebruikte voor deze missen zijn lievelingsstukken uit enkele eerder geschreven cantates. De missen zijn opgebouwd uit drie intensieve koordelen en drie prachtige aria’s.

Amsemble

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4 tot 7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2018, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Adres:
Walenpleintje 157-159
Postcode:
1012 JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 16,00


Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Amsemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-27 17:23:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar