Christelijke Muziek & Concertagenda

Herken de melodie in de Hoflaankerk! Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Herken de melodie in de Hoflaankerk!
Datum:
22 september 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 2130u
Omschrijving:

Herken de melodie in de Hoflaankerk!
De Hoflaankerk staat bekend om haar orgelakoestiek. Het gebouw klinkt bijna als een kathedraal. Er zijn niet zoveel Rotterdamse kerken waar een orgel zo indrukwekkend klinkt als hier. Op het fraaie Van Vulpenorgel klinkt veel muziek dan ook voortreffelijk. Zeker composities waarin een bekende melodie centraal staat, die in allerlei gedaanten aan de luisteraar wordt gepresenteerd.
Om zulke composities draait het op 22 september, wanneer Wouter van der Wilt een aantal
koraalfantasieën uit de 18e en 19e eeuw speelt. Allemaal stukken waarin je van het begin tot het eind een bepaalde melodie in allerlei vormen en klankkleuren voorbij hoort komen. En je hoeft geen kerkganger te zijn om het thema telkens te herkennen!
Het gaat om werken van Heinrich Scheidemann, Gustav Flügel en Johann Gottlob Töpfer, maar ook Max Reger (1873-1916). De laatste levert het sleutelstuk van de avond, de beroemde koraalfantasie op de melodie ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’.
In dit stuk hoor je de invloed van Wagner en Liszt. Het is bijna een (laatromantische) symfonie, maar dan voor het orgel, dat nu eens zal fluisteren, dan weer donderen.
Het concert begint om 20:00 uur. Je kunt naar Wouter kijken op twee grote schermen. Dan zie je trouwens dat orgelspelen hard en geconcentreerd werken is, ook voor degene die de registers bedient! De entree is gratis, er is een collecte na afloop. Voor en na het concert staat de koffie voor je klaar. Je bent van harte welkom! Zie www.orgelconcertenhoflaankerk.nl voor meer informatie.

Adres:
Hoflaankerk, Oudedijk 2
Postcode:
3062 AE
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Koraalfantasieën voor orgel

Uitvoerenden:
Wouter van der Wilt

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.orgelconcertenhoflaankerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter van der Wilt.
Telefoon:
06-38466960


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-21 21:38:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar