Christelijke Muziek & Concertagenda

De weg naar Hollywood Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
De weg naar Hollywood
Datum:
14 oktober 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1500u - 1700u
Omschrijving:

Ciconia Consort op weg naar Hollywood
Vanaf 13 oktober a.s. presenteert Ciconia Consort het concertprogramma De weg naar Hollywood. Het strijkorkest onder leiding van dirigent Dick van Gasteren, brengt werken van onder andere Bernstein, Herrmann en Barber.
De weg naar Hollywood start op zaterdag 13 oktober in de Nieuwe Kerk Den Haag en is verder te zien in De Doelen Rotterdam, Het Concertgebouw Amsterdam, Zeeuwse Concertzaal in Middelburg, Theater Hanzehof in Zutphen en Parkstad Limburg Theaters in Kerkrade.
Ciconia Consort presenteert werken van componisten die ook naam hebben gemaakt als filmcomponisten zoals Georg Antheil en Erich Korngold. Het succes van sommige films is vaak te danken aan de bijbehorende muziek. Voorbeeld is Psycho van Alfred Hitchcock met muziek van Bernard Herrmann. Veel gerenommeerde concertcomponisten voelden zich niet te goed om te schrijven voor film. Ook Dmitri Sjostakovitsj gaf zijn tijd en talent aan de filmindustrie. Maar ook filmcomponisten kwamen uiteindelijk terecht in de concertzaal. Bernard Herrmann is vandaag de dag een veel gespeelde componist.
Klassieke muziek populair dankzij film
Andere concertmuziek werd onbedoeld populair nadat het werd gebruikt in een film, zoals het meeslepende Adagio for strings van Samuel Barber in de film Platoon. Igor Stravinsky poogde zijn hele leven verwoed filmmuziek te schrijven, het lukte hem niet een entree in Hollywood te vinden maar zijn muziek was wel te horen in Fantasia van Walt Disney. Dick van Gasteren licht, tijdens het concert, met behulp van filmfragmenten de werking van de filmmuziek toe.
Ciconia Consort eigenzinnig klassiek
Ciconia Consort bestaat sinds het concertseizoen 2012/2013 en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het orkest speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Ook stort het orkest zich op actuele en maatschappelijke thema’s. Ciconia Consort heeft de afgelopen 5 jaar naam gemaakt met spraakmakende concerten en de informele presentatie van Dick Gasteren die regelmatig tijdens de concerten het woord richt tot het publiek om de achtergronden van de werken te duiden.

Adres:
Schouwburgplein 50
Postcode:
3012 CL
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Klassiek

Uitvoerenden:
Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

Entreeprijs volwassenen:
€ 28,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consorty.
Telefoon:
06-488 308 16


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-16 18:48:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.