Christelijke Muziek & Concertagenda

Cantatedienst Matthäus-Passion - toegang vrij Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Cantatedienst Matthäus-Passion - toegang vrij
Datum:
14 april 2019

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10:30u - u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus-Passion door de Laurenscantorij vindt dit jaar plaats op Palmzondag 14 april 2019. Deel I begint om 10.30, deel II om 13.30 uur. De kerk gaat om 9.00 uur 's ochtends open. De uitvoering vindt al jaren plaats in de liturgische setting van een cantatedienst, vrij toegankelijk en laagdrempelig, en is daarom uniek in Nederland.

De Laurenscantorij is het koor dat verbonden is aan de Laurenskerk. De zangers gaan voor de beste kwaliteit, om jou een moment van verstilling en schoonheid te geven. Gretig en ambitieus zingt het semiprofessionele gezelschap koormuziek uit alle stijlperiodes, niet alleen in de Laurenskerk, maar ook ver daarbuiten. De veelal jonge zangers staan onder leiding van Wiecher Mandemaker, een van de meest inspirerende koordirigenten van het land. Hij volgde in 2005 Barend Schuurman op als artistiek leider van de Stichting Laurenscantorij. Onder deze stichting vallen ook het Rotterdam Symphony Chorus en het Laurens Collegium Rotterdam.

Elke maand verzorgt de Laurenscantorij een cantatedienst in de Laurenskerk. Daarnaast vervult de Laurenscantorij haar rol in de liturgie van twee ochtenddiensten per maand en alle kerkelijke feestdagen. Het koor verleent ook regelmatig medewerking aan producties van professionele orkesten in Nederland en daarbuiten. De Doelen is hierbij een belangrijke partner. Bijzonder waardevol is de nauwe samenwerking met organist Hayo Boerema. Ook stimuleert het koor de ontwikkeling van nieuwe koormuziek.

Toegang vrij, collecte na afloop

Zoektermen: Matthäus, Matthaeus, Matthaus, Mattheus, Mattheüs

Adres:
Laurenskerk
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.laurenscantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Laurenscantorij.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-16 17:16:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.