Christelijke Muziek & Concertagenda

Notenbüchlein BACH in kerk van 't Woudt Schipluiden, Zuid-Holland


Naam:
Notenbüchlein BACH in kerk van 't Woudt
Datum:
1 september 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

‘Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach’ in kerk van ’t Woudt

Op zaterdag 1 september a.s. aanvang 20.00 uur vindt het laatste ‘Zomeravondconcert’ van dit seizoen plaats in de kerk van ’t Woudt. Uitvoerenden zijn sopraan Orlanda Velez Isidro, celliste Lucia Swarts, klavecinist Siebe Henstra en verteller Huib Ramaer. Zij nemen de toehoorders deze avond bij de hand en geven hen een inkijkje de muziek die zoal in huize BACH klonk. Op het programma staat het beroemde ‘Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach’. Deze verzamelband is samengesteld voor Anna Magdalena Bach, de tweede echtgenote van Johann Sebastian Bach. Het vermeldt vocale en instrumentale werken van verschillende componisten. Het bevat o.a. de schitterende aria’s Schlummert ein, Bist du bei mir en Willst du dein Herz mir schenken.

Orlanda Velez Isidro startte haar zangstudie aan het conservatorium van Lissabon en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij geniet een internationale zangcarrière en maakt deel uit van het Amsterdams Barokkoor van Ton Koopman en van het Nederlands Kamerkoor.
Siebe Henstra is hoofdvakdocent klavecimbel aan het Utrechts Conservatorium.
Als continuospeler maakt hij o.a. deel uit van de Nederlandse Bachvereniging, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Leonhardt Consort, La Petite Bande, het Ricercar Consort, Tokyo Baroque en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Lucia Swarts is hoofdvakdocente moderne cello en barokcello Koninklijk Conservatorium. Zij treedt regelmatig op met Leo van Doeselaar, Siebe Henstra, Michael Chance, Ryo Terakado, Harry van der Kamp en Jos van Immerseel. Ze speelt o.a. in het ASKO Schönberg Ensemble, de Residentie Bach Ensembles, het Apollo Ensemble en het Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging.
Huib Ramaer is o.a. concertinleider en presentator. Hij staat regelmatig voor het publiek in de concertzalen van de Doelen (Rotterdam), Tivoli Vredenburg (Utrecht), voor orkesten (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Philharmonie Zuid Nederland) en voor de Vrijdag van Vredenburg (Stichting Omroep Muziek).

Zie voor meer informatie over dit concert en het volledige programma: www.concertentwoudt.nl of via info@concertentwoudt.nl Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 19.00 uur, op de avond van het concert, betaald en opgehaald worden in de hal van de kerk. Pinnen is helaas niet mogelijk. De toegangsprijs is € 18,50,- inclusief een drankje voor of na het concert in het nabijgelegen koffiehuis
‘De Hooiberg’.

Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt, het kleinste dorpje van Nederland, ligt aan de weg van Delft naar het Westland de N223.Voor meer informatie:
Comité Concerten ’t Woudt
t.a.v. Albert Moerman
06 22183927

Adres:
't Woudt
Postcode:
2636HD
Plaats:
Schipluiden (Boek overnachting in Schipluiden)
Dagje uit in Schipluiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Orlanda Velez Isidro, sopraan, Lucia Swarts, barokcello, Siebe Henstra, klavecimbel en Huib Ramaer, verteller

Entreeprijs volwassenen:
€ 18,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.concertentwoudt.nl
Email adres:
info apenstaartje concertentwoudt.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Lucia Swarts.
Telefoon:
0622183927


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-15 08:56:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.