Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Jacobuskerk te Zeerijp door Peter van der Zwaag Zeerijp, Groningen


Naam:
Orgelconcert Jacobuskerk te Zeerijp door Peter van der Zwaag
Datum:
19 augustus 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

De talentvolle jonge organist Peter van der Zwaag speelt op het middeltonige Faber-orgel in de Groningse dorpskathedraal te Zeerijp sfeervolle Europese orgelmuziek uit de 17de eeuw. Het thema luidt: ‘Engelsche Fortuin’. Allerlei composities met een dergelijke of daaraan verwante titel passeren de revue.De talentvolle jonge organist Peter van der Zwaag speelt in de Groningse dorpskathedraal te Zeerijp sfeervolle Europese orgelmuziek uit de 17de eeuw die juist op het Riepster orgel (1651) met haar originele middentoonstemming en rijke en gloedvolle klank zo goed tot hun recht komen. Het thema luidt: ‘Engelsche Fortuin’. Allerlei composities met een dergelijke of daaraan verwante titel passeren in een rijke schakering de revue. Gespeeld worden werken van W. Byrd, J.P. Sweelinck, S. Scheidt. Ook een hedendaags werk van K. Estermann is in het programma opgenomen.Het derde concert in de zomerserie kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp zal plaatsvinden op zondag 19 augustus 2018 om 16.00 uur in de Jacobuskerk te Zeerijp, de rode Groningse dorpskathedraal.
De uiterst talentvolle jonge organist Peter van der Zwaag speelt dan een fraai programma met als titel ‘Engelsche Fortuin’. Dit n.a.v. allerlei fraaie composities van Nederlandse, Duitse en Engelse componisten uit de 17de eeuw (J.P. Sweelinck, S. Scheidt en W. Byrd) die een vergelijkbare naam hebben meegekregen.
Ook speelt Peter een modern werk van Kurt Estermann (geb. 1960), waarbij een spannende symbiose zal klinken tussen de middentoonstemming en hedendaagse klanken.
Peter van der Zwaag studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het 6e Internationale Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck (2017). Hij volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Guy Bovet en Ben van Oosten.
Als organist is hij verbonden aan de Kurioskerk (PKN) te Leeuwarden. Hij is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK), artistiek adviseur van de stichting 'Organum Frisicum' en hoofdredacteur van de 'Friese Orgelkrant'. Daarnaast is Peter eigenaar van de muziekhandel 'Boeijenga Music' te Leeuwarden.
Aan de Rijksuniversiteit te Groningen heeft hij tevens een studie Rechtsgeleerdheid gevolgd.
www.petervdzwaag.com
De toegang is € 10,00. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij gratis koffie en koek in het koor van de kerk.

Adres:
Borgweg 11
Postcode:
9914PE
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
secr.kerkconcertenzeerijp apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Organist Peter van der Zwaag.
Telefoon:
0645 028381


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-05 14:08:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.