Christelijke Muziek & Concertagenda

Bram Brandemann geeft orgelconcert in de Bovenkerk Kampen, Overijssel


Naam:
Bram Brandemann geeft orgelconcert in de Bovenkerk
Datum:
9 augustus 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

9 augustus, Bram Brandemann

Sinds 2016 heeft de Buitenkerk in Kampen een nieuwe organist: Bram Brandemann. Daar bespeelt hij het schitterende Hinszorgel, de kleinere, maar fijne 'broer' van de grote Hinsz in deze Bovenkerk. Kampen en omstreken heeft al kennis met deze organist kunnen maken bij een concert in de Buitenkerk waarbij Bram werken speelde van Bach, Schumann en Buxtehude en waar Bram ook improviseerde. Dat orgel daagt hem uit om verder vorm te geven een mooi project: het opnemen van al Bach's orgelwerken. Het is een omvangrijk traject met ongeveer 270 orgelwerken die vrij online te beluisteren (zullen) zijn. Bach zal ook tijdens dit concert tot klinken komen. Brandemann speelt ondermeer één van zijn lievelingswerken: Toccata, Adagio en Fuga in C-Dur van Bach. Verder laat Bram horen dat zowel organist als orgels een grote muzikale veelkleurigheid aankunnen.

Bram Brandemann (1969) studeert, voordat hij naar het conservatorium gaat, orgel en muziektheorie bij Jaap Zwart. Aan het Utrechts Conservatorium ontvangt hij zijn opleiding bij Theo Teunissen en vooral bij Reitze Smits. Hij behaalt zijn diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus. Tijdens deze studie ontvangt hij een beurs om zich verder te verdiepen in de Frans-romantische en impressionistische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Ook studeert hij hoofdvak Beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten bij Todd Fair en Bernard Winsemius. Verder behaalt hij zijn diploma kerkelijk orgelspel bij Hogeschool IDE.

Sinds 2013 is Bram Brandemann als organist verbonden aan de Wilhelminakerk in Bussum, waar hij het grote en karakteristieke Flentrop-orgel bespeelt en sinds 2016 aan de Buitenkerk van Kampen. Hij maakte verschillende CD-opnamen, waarvan de serie 'Rondom' het meest actueel is. Daarop is muziek te beluisteren rondom het kerkelijk jaar.

Veel informatie is te vinden en muziek (de reeds opgenomen werken van Bach) te beluisteren op de website van Bram: brambrandemann.nl

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/orgelconcerten
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Bram Brandemann.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-08-02 13:08:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar