Christelijke Muziek & Concertagenda

Gerwin van der Plaats geeft orgelconcert in Bovenkerk Kampen, Zuid-Holland


Naam:
Gerwin van der Plaats geeft orgelconcert in Bovenkerk
Datum:
22 augustus 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Kamper organist Gerwin van der Plaats speelt in Bovenkerk!

KAMPEN - In de Kamper Bovenkerk is een nieuwe zomer-orgelserie opgezet. Naast de concerten in de donderdagavondserie zal het befaamde Hinsz-orgel nu ook zesmaal te beluisteren zijn op de woensdagavond. Voor alle concerten is een ‘romantisch programma’ samengesteld.

Kamper musicus Gerwin van der Plaats zal op 22 augustus het vijfde concert in deze serie voor zijn rekening nemen. Van der Plaats is onder anderen bekend als dirigent van het Kamper Mannenkoor. Maar ook als organist is hij een opvallende verschijning in orgelminnend Nederland. Dit niet in de laatste plaats vanwege zijn verrassende programmering. Natuurlijk kunnen we literatuurspel (Pachabel, Young, Fletcher ) van hem verwachten tijdens zijn concert. Ook romantische koraalmuziek (Jan Zwart) en improvisaties is geprogrammeerd. Maar bij Van der Plaats krijg je altijd meer dan alleen het gangbare. Laat u zich verrassen door de theatrale en humoristische kant van zowel de concertgever als van het Bovenkerkorgel. Van der Plaats weet zich met deze insteek een altijd weer een waardig ambassadeur voor de Kampense muziekcultuur. Deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. Concert begint om 20.00 uur! Volwassenen betalen 10 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
Woensdag 29 augustus zal Marco den Toom deze serie afsluiten. Dat concert begint om 21.30 uur! Een bekende slogan is: ‘Hoe later op de avond…’

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261 JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gerwin van der Plaats

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.marcodentoom.nl
Email adres:
info apenstaartje marcodentoom.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Management Marco den Toom.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-30 21:21:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.