Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Theo Jellema in Breugel Breugel, Noord-Brabant


Naam:
Orgelconcert Theo Jellema in Breugel
Datum:
5 augustus 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Zondag 5 augustus verzorgt meesterorganist Theo Jellema uit Leeuwarden een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.

Het programma van het concert is zeer gevarieerd en bevat muziek van de componisten Bach, Krebs, Boulanger, Falcinelli en Lebrun. De toegang tot het concert is gratis.

Theo Jellema was jarenlang orgeldocent aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle. Nu is hij naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk en stadsorganist te Leeuwarden docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen, naar Rusland, Japan en Korea. In de loop der jaren speelde hij verschillende ‘integrales’ (Franck, Messiaen, Bach). Theo Jellema jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia, Groningen) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille “Arts-Sciences-Lettres” toegekend.

Na het concert is er gelegenheid in Den Bauw te Breugel (schuin tegenover de St. Genovevakerk) een consumptie te gebruiken.

Adres:
Sint-Genoveva kerk
Postcode:
5694 AG
Plaats:
Breugel (Boek overnachting in Breugel)
Dagje uit in Breugel | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.brabantorgel.nl/Breugel_frameset.html
Meer concerten:
Alle concerten van Theo Jellema.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-30 14:53:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.