Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Oude Baaf: Orgelvesper ‘Prayers my grandfather wrote’ Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Oude Baaf: Orgelvesper ‘Prayers my grandfather wrote’
Datum:
29 juli 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

In de orgelvesper van zondag 29 juli (aanvang 19:00 uur) speelt de Haarlemse stads- en kerkorganist Anton Pauw onder meer werk van de 50 jaar gelede overleden joods-Italiaanse componist Mario Castelnuovo-Tedesco. Toen Mario negen jaar oud was (1904) kreeg zijn grootvader op weg naar de synagoge een hartaanval. Toch ging zijn grootvader door naar de synagoge voor de gebedsdienst en enkele uren daarna stierf hij. Kort na zijn dood ontdekte de familie een klein notitieblokje waarin hij muziek had genoteerd voor verschillende gebeden. 60 jaar later bewerkte zijn kleinzoon Mario Castelnuovo-Tedesco tot een set van variaties voor orgel onder de titel ‘Sei Prelude per organo sopra un tem di Bruto Senigaglia’.
Anton Pauw is sinds 1991 kerkelijk organist van de Grote of St. Bavokerk en tevens stadsorganist van de stad Haarlem. In 1998 werd Anton Pauw door de Protestantse Gemeente Haarlem benoemd tot cantor van de Grote en Nieuwe Kerk van Haarlem en geeft in die functie leiding aan het koor van beide kerken, de Oude Bavo Cantorij. Hij is ook actief als dirigent van andere vocale ensembles. Hij studeerde orgel (docent: Piet Kee) en kerkmuziek (docenten: Jan Boeke en Klaas Bolt) aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde voor deze vakken het Diploma Uitvoerend Musicus resp. het Praktijkdiploma. Na zijn conservatoriumopleiding studeerde hij bij o.a. Ton Koopman en Jean Boyer. Zijn spel is vastgelegd op radio, TV en op verschillende CD’s.

29 juli, 19:00 uur, Grote of St. Bavokerk, Orgelvesper onder het motto ‘Prayers my grandfather wrote’ uitgevoerd door Anton Pauw. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Anton Pauw, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-29 10:33:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.