Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo met The Choir of St Peter’s Church, St Albans o.l.v. Nick Robinson m.m.v Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo met The Choir of St Peter’s Church, St Albans o.l.v. Nick Robinson m.m.v
Datum:
22 juli 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op zondag 22 juli wordt om 19:00 uur in de Grote of St. Bavokerk een Anglicaanse Evensong gehouden met medewerking van The Choir of St Peter’s Church, St Albans o.l.v. Nick Robinson m.m.v. Alex Flood, orgel.

St. Albans is een kleine stad net buiten de grote ringweg om London. Het koor van St. Albans bestaat uit kinderen en jongeren tussen 7 en 17 jaar en volwassenen. Al eerder heeft dit koor met succes een Evensong verzorgd in de Oude Baaf.

Een Evensong is een, vooral gezongen, avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Het grootste aandeel is voor het koor en daarom heet zo’n avondgebed een Choral Evensong. De liturgie van de Choral Evensong, die zijn oorsprong vindt in oude kloostertradities, werd in de 16e eeuw ontwikkeld door aartsbisschop Thomas Cranmer die de twee getijden van vespers en completen samenvoegde en deze nieuwe orde van dienst (in de landstaal in plaats van het Latijn) vastlegde in het Book of Com-mon Prayer. Een Choral Evensong bestaat uit vaste onderdelen, waaronder psalmen, vrije koorwerken en gezamenlijk gezongen hymnes.
Voor al deze onderdelen kan het koor putten uit een rijke schat van zettingen uit vijf eeuwen. In Engeland maakt een preek of meditatie normaliter geen deel uit van de dagelijkse Evensong maar op zondagen soms wel. Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Precies deze combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel, maakt een Choral Evensong zo bijzonder.

22 juli, 19:00 uur, Grote of St. Bavokerk. Anglicaanse evensong uitgevoerd door The Choir of St Pe-ter’s Church, St Albans o.l.v. Nick Robinson m.m.v. Alex Flood, orgel. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
The Choir of St Peter’s Church, St Albans o.l.v. Nick Robinson m.m.v. Alex Flood, orgel

Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-29 10:31:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.