Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek in de Bavo met ‘Freude’ (harp en zang) Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek in de Bavo met ‘Freude’ (harp en zang)
Datum:
1 juli 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
https://www.youtube.com/watch?v=zpSGu43T7RY
Omschrijving:

Op zondag 1 juli wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper uitgevoerd met muziek van Karkheinz Stockhausen uitgevoerd door Marianne Smit en Miriam Overlach (harp en zang).

Karlheinz Stockhausen (1928 - 2007) was een Duitse componist. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste componisten uit de tweede helft van de 20e eeuw. Hij was het immers die al in 1960 verklaarde: "ik voorspel een muziek voor de hele wereld!" Stockhausen werd inderdaad een icoon van het naoorlogse modernisme en hij werd bewonderd door mensen uit een heel breed muziekspectrum van soms verrassend diverse pluimage: Frank Zappa en een generatie progressieve rock musici zoals Tangerine Dream keken naar hem op, net als Paul McCartney (die zich tijdens de Hamburgse tijd van de Beatles in zijn muziek verdiepte) en enige jaren later John Lennon die zijn eer duidelijk betoonde met Revolution nr. 9 (1968) op het zogenaamde witte label. Heel wat huidige sterren en producers op het gebied van pop, rock, hip-hop en elektronica vertrouwen op computerprocessen en samplingprocessen waarvoor Stockhausen ooit de basis legde.

Hij heeft "Freude für Zwei Harfen" (2005), ook wel bekend als "Joy", oorspronkelijk geschreven voor de harpisten Esther Kooi en Marianne Smit. Freude wordt tegenwoordig uitgevoerd door Marianne Smit en Miriam Overlach. Het is een werk van ca. 40 minuten, dat twee diatonische harpen combineert tot één chromatisch instrument. Het feit dat de harpisten er ook bij zingen maakt de synergie compleet. Freude ging in 2006 in de Dom van Milaan in première.

Op Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=zpSGu43T7RY) kunt u de uitvoering alvast beluisteren, maar zo mooi als het in de Bavo zal klinken, zal het niet zijn!

Zondag 1 juli 19:00 uur Grote of St. Bavokerk Marianne Smit en Miriam Overlach; harp en zang. Uitgevoerd wordt Freude van Karlheinz Stockhausen. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage van € 5,00)

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument

Uitvoerenden:
Koor van de Russisch-Orthodoxe parochie Heilige Nicolaas van Myra Amsterdam onder leiding van Vincent van Buren.

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in deBavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-09 19:30:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar