Christelijke Muziek & Concertagenda

Gregoriaanse vesper rond Antonius van Padua in de Oude Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Gregoriaanse vesper rond Antonius van Padua in de Oude Bavo
Datum:
10 juni 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 10 juni wordt in de Grote of St. Bavokerk een bijzondere vesper gehouden door een tweetal koren. Dat zijn de Schola Cantorum van de Josephkerk Haarlem onder leiding van Bas Hal-sema en het mannenkoor De.fundo Amsterdam onder leiding van Georgi Sztojanov.

Het gregoriaans is eenstemmige muziek, die in principe zonder begeleiding wordt gezongen. De taal waarin wordt gezongen is het Latijn. Het gregoriaans is genoemd naar paus Gregorius de Grote (6e eeuw), die ingrijpende liturgische veranderingen doorvoerde. Deze liggen aan de basis van de liturgie zoals die nog steeds wordt gevierd. Ook wordt aan paus Gregorius het initiatief toegeschre-ven van een schola cantorum, een groep gespecialiseerde zangers die zich richt op het uitvoeren van de liturgische muziek in de eredienst van de R.K. kerk.

De (mannen)koren zullen muziek uitvoeren rondom Antonius van Padua. Dat is de patroonheilige van de franciscanen, verloren voorwerpen, vrouwen en kinderen, armen, bak-kers, mijnwerkers, het huwelijk, reizigers en verliefden en patroon tegen schipbreuk, de pest en koorts.

Het koor De.fundo uit Amsterdam omschrijft zichzelf als ’sinds 2009 verdrijft mannenkoor de.fundo de kilte uit het randstedelijke korenlandschap. Gloedvol vertolken zestien ervaren zangers net zo behendig werken uit de kristallijne renaissancetraditie als rauwe vocale hoogtepunten van het hic et nunc’. De Schola Cantorum in het vaste parochiekoor van de St. Josephkerk aan de Jansstraat in Haarlem.

Zondag 10 juni Grote of St. Bavokerk, 19:00 uur. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage) Schola Cantorum van de Josephkerk Haarlem o.l.v. Bas Halsema & Mannenkoor De.fundo o.l.v. Georgi Sztojanov Rond Antonius van Padua; Gregoriaanse vespers en Poulenc, Laudes de Saint Antoine de Padoue

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Vesper

Uitvoerenden:
Schola Cantorum St. Josephkerk Haarlem en mannenkoor De.fundo Amsterdam

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-06-01 13:44:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar