Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomeravondmuziek van start met Roden Jongenskoor Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Zomeravondmuziek van start met Roden Jongenskoor
Datum:
3 juni 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 19:45u
Omschrijving:

Op zondag 3 juni start de vesper-, orgel- en concertserie ’Zomeravondmuziek in de Bavo’. Tot en met 30 september kunt u elke zondag van een mooie en bijzondere muziekuitvoering genieten. In de maand augustus zijn er in de middag om 15:00 uur (koor)orgelconcerten. In de maanden juni, juli en de gehele maand september is er iedere zondagavond om 19:00 uur een muziekuitvoering. Soms een vesper of evensong met lezingen, soms een concert. Nationale en internationale musici en koren laten hun repertoire horen.
Dit jaar zijn er weer bijzondere muziekstukken te beluisteren: muziek rond Antonius van Padua, uitgevoerd door de Schola Cantorum en het mannenkoor De.fundo, een Russisch-orthodoxe vesper uitgevoerd door het koor van de Russisch-orthodoxe parochie in Amsterdam, een uitvoering van ‘Freude’ een werk van Karlheinz Stock-hausen uit 2005, een concert met samenzang ‘Wij zingen de monsters weg’ uitgevoerd door het koor voor nieuwe Nederlandse muziek o.l.v. Antoine Oomen en natuurlijk de Oude Bavocantorij met werk van Charles Gounod. Ook dit jaar weer een internationale gast, ‘The Choir of St Peter’s Church, St Albans’ met een Angli-caanse evensong.
De zomeravondmuziek start op 3 juni met een Anglicaanse Evensong uitgevoerd door het Roden Jongenskoor onder leiding van Rintje te Wies met Sander van den Houten aan het orgel. In de afgelopen jaren heeft het koor meegewerkt aan grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Jo-hann Sebastian Bach, het War Requi-em, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verle-nen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein.

Zondag 3 juni 19:00 uur Grote of St. Bavokerk, Haarlem, toegang gratis (vrijwillige bijdrage)

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel

Uitvoerenden:
Roden Jongenskoor

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-22 21:19:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar